sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Aplicaţia de programare online la Înmatriculări, modificată din cauza numărului mare de solicitări

Aplicaţia de programare online la Înmatriculări Olt a fost modificată, în sensul suplimentării numărului de persoane care pot efectua programări, începând cu data de 2 mai 2017, după ce posesorii de maşini s-au programat pe toate datele disponibile de acum şi până în luna iulie.

Reprezentanţii Prefecturii Olt au declarat că modificarea programului s-a făcut având în vedere numărul mare de solicitări privind înmatricularea de autovehicule. Astfel, dacă până acum, oltenii care doreau săşi înmatriculeze autoturismele se puteau programa online doar pentru zilele de luni şi miercuri, în restul zilelor angajaţii Serviciului Înmatriculări rezolvând solicitările celor programaţi prin e-ticketing, de astăzi este posibilă programarea online pentru toate zilele săptămânii.

Aplicaţia poate fi accesată de pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt (www.prefecturaolt.ro), urmând ca după efectuarea programării persoana să confirme sau să infirme programarea prin accesarea link-urilor primite pe e-mail-ul declarat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Prefecturii Olt mai spun că persoanele care au făcut programare prin sistemul e-ticketing se vor prezenta în continuare la ghișeele serviciului, la datele pentru care au făcut programările.

Afluxul mare de solicitări de înmatriculare a autoturismelor către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) a venit după 1 februarie 2017, când a fost scos timbrul de mediu. Astfel, potrivit site-ului Prefecturii Olt, oltenii care vor săşi înmatriculeze autoturismele s-au programat chiar până în luna iulie, prima dată liberă fiind 14 iulie.

Peste 1.900 de vehicule înmatriculate în Olt, de la scoaterea timbrului de mediu

Reprezentanţii Prefecturii Olt au precizat că de la 1 februarie, când s-a eliminat plata timbrului de mediu, şi până în prezent, la ghişeele Serviciului, s-au prezentat 1.913 olteni. Este vorba de înmatriculări de autoturisme cu schimbarea proprietarului, maşinile fiind atât cumpărate din România cât şi aduse din străinătate.

De asemenea, în intervalul menţionat, au fost înregistrate şi 45 de dosare de înmatriculare, fără schimbarea proprietarilor. Este vorba de situaţii în care proprietarii şi-au schimbat domiciliul sau când specificaţiile tehnice ale autoturismelor au fost modificate – şi-au montat instalaţii GPL.

Comisarul şef Florin Hoară, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Olt, declara, imediat după 1 februarie, că activitatea serviciului s-a dublat. El preciza că şi numărul dosarelor pentru preschimbarea permisului de conducere a crescut şi în acest caz fiind eliminate o serie de taxe.

Politica