vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Valery Kuzmin, la Craiova: „Subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a declarat, miercuri, la Craiova, după o întâlnire cu autoritățile locale și județene, că Rusia privește înființarea unei brigăzi multinaționale a NATO la Brigada 2 Infanterie „Rovine” drept o chestiune internă a României. Totodată, Kuzmin a menționat că țara sa nu reprezintă o amenințare pentru România.

Întrebat de jurnaliști cum comentează înființarea unei brigăzi multinaționale a NATO la Brigada 2 Infanterie „Rovine” din Craiova, brigadă multinațională ce ar urma sa devina funcțională în 2018, Valery Kuzmin a declarat: „Această chestiune este una internă și ține de răspunderea voastră ca țară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”.

Valery Kuzmin a criticat însă, din nou, expansiunea NATO și apropierea forțelor organizației de frontiera rusească.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ceea ce privește apropierea forțelor NATO de frontierele rusești, acest proces este unul care a început cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această expansiune a NATO una incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului comun semnat în 1996 între Rusia și NATO”, a mai afirmat Valery Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la București se află, miercuri, la Craiova, unde a avut o întâlnire cu autoritățile locale și județene. De asemenea, acesta va susține, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, o conferință despre politica externă a Rusiei, urmând ca miercuri seara să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Craiova pentru a discuta posibile parteneriate româno-ruse.

Detalii despre întâlnirea ambasadorului cu autoritățile doljene, joi, în ediția tipărită a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”.

Politica