Valery Kuzmin, la Craiova: „Subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a declarat, miercuri, la Craiova, după o întâlnire cu autoritățile locale și județene, că Rusia privește înființarea unei brigăzi multinaționale a NATO la Brigada 2 Infanterie „Rovine” drept o chestiune internă a României. Totodată, Kuzmin a menționat că țara sa nu reprezintă o amenințare pentru România.

Întrebat de jurnaliști cum comentează înființarea unei brigăzi multinaționale a NATO la Brigada 2 Infanterie „Rovine” din Craiova, brigadă multinațională ce ar urma sa devina funcțională în 2018, Valery Kuzmin a declarat: „Această chestiune este una internă și ține de răspunderea voastră ca țară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”.

Valery Kuzmin a criticat însă, din nou, expansiunea NATO și apropierea forțelor organizației de frontiera rusească.

„În ceea ce privește apropierea forțelor NATO de frontierele rusești, acest proces este unul care a început cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această expansiune a NATO una incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului comun semnat în 1996 între Rusia și NATO”, a mai afirmat Valery Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la București se află, miercuri, la Craiova, unde a avut o întâlnire cu autoritățile locale și județene. De asemenea, acesta va susține, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, o conferință despre politica externă a Rusiei, urmând ca miercuri seara să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Craiova pentru a discuta posibile parteneriate româno-ruse.

Detalii despre întâlnirea ambasadorului cu autoritățile doljene, joi, în ediția tipărită a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”.

Populare

Recomandări

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...