Mort de o lună. Surpriză macabră pentru un doljean

Un doljean a aflat cu stupoare că figurează în sistemul informatic al medicului de familie ca fiind decedat de o lună. În evidențele Casei de Asigurări de Sănătate figurează însă ca fiind viu și nevătămat. Mai mult, abia în 30 de zile, în baza unor cereri scrise, omul va afla cine l-a declarat decedat.

Daniel Burchel, doljeanul declarat decedat, are 40 de ani și este din Filiași. Luni, a mers la medicul de familie și a cerut o trimitere pentru a efectua o serie de analize. Numai că, medicul de familie a constatat că nu îi poate elibera trimiterea, Burchel figurând ca decedat din data de 20 ianuarie 2017.
„Am rămas consternat. Doamna doctor mi-a spus că figurez ca decedat de o lună și nu îmi poate elibera trimiterea. Mi-a spus că dumneaei nu a făcut nicio astfel de modificare. Am mers la Casa de Asigurări de Sănătate să văd dacă nu cumva de la ei este problema. La ei figurez viu. Am sunat și la angajator, lucrez la CFR din 2001, nu știa nimic”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Daniel Burchel.
Angajatorul i-a spus să facă o cerere scrisă în care să semnaleze situația în care se află și va primi răspuns în 30 de zile.

“Practic, timp de o lună eu nu pot merge la medic, nu îmi pot face analize. Doamne fereste, să contactez vreo boală serioasă în perioada asta”, ne-a mai spus doljeanul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul de familie spune că e posibil ca sistemul informatic să dea erori. “M-a sunat după ce a fost la CAS şi mi-a spus că acolo figurează asigurat. Dar de ce în baza mea de date figurează ca decedat, nu îmi pot explica. E aceeaşi bază de date, e o situaţie foarte ciudată. Sistemul încă dă erori, încă nu este pus la punct. Vă daţi seama, e tânăr şi dacă are nevoie de ceva, nu poate beneficia, rămâne o persoană fără asistenţă medicală şi nu este corect. Voi încerca, dacă mă lasă sistemul, să îl însciu din nou începând cu ziua de astăzi”, a precizat, miercuri, dr. Geta Ilie, medicul de familie al doljeanului declarat decedat.

Deocamdată nimeni nu îi poate spune cum s-a ajuns în această situație și nici cum poate fi rezolvată problema. În cursul zilei de astăzi, acesta va depune cereri la CAS Dolj, Casa Județeană de Pensii și angajator în speranța că cineva îi va lămuri situația.

Populare

Recomandări

Bebeluș găsit spânzurat alături de tatăl său

Un bărbat de 27 de ani și bebelușul său...

ISU Mehedinți relansează provocarea „Salvator din pasiune”

𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐢...

Două tinere, rănite în accident la Brebeni

Două tinere au fost rănite, astăzi, într-un accident rutier...

Alibec mai vrea o victorie pentru România: „Sper ca Belarusul să vină cu moralul scăzut”

Denis Alibec speră ca românii să prindă încredere după...