joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarii ar vrea să protesteze pentru că Iohannis întârzie promulgarea Legii bugetului

Mai mulţi primari PSD ar vrea să protesteze la Cotroceni pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, întârzie promulgarea Legii bugetului de stat pe 2017, a declarat, miercuri, la Craiova, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Sunt foarte mulţi primari, colegi de-ai noştri, care au venit la noi şi care ne-au spus că s-au gândit săşi pună eşarfa tricoloră şi să se ducă ei să protesteze la Cotroceni, pentru că nu pot da drumul la niciun fel de licitaţii, în perioada următoare, pentru a face investiţii. Sunt blocaţi pentru că atât timp cât bugetul naţional nu este aprobat, nu se poate aproba nici bugetul consiliului judeţean, nici bugetele locale. Nu înţelegem acest blocaj al bugetului de către preşedintele României.

Înclin să le dau dreptate primarilor, că ar trebui să aibă o formă de protest ca să se înţeleagă că nu este vorba despre un partid politic, care ne place sau nu ne place, ci este vorba despre toată România care este blocată la ora actuală”, a precizat Olguţa Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anii buni, bugetul României era aprobat în luna decembrie”

Aceasta a mai precizat că amânarea aprobării bugetului va face ca abia în toamnă să poată fi demarate eventuale investiţii, acest lucru fiind afirmat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa: „În anii buni, bugetul României era aprobat în luna decembrie. În ianuarie era dezbătut şi până la sfârşitul lunii era aprobat. Acum suntem la mijlocul lunii februarie şi încă ne gândim dacă bugetul va trece sau nu va trece, dacă nu cumva preşedintele îl va întoarce la Parlament. Probabil în aprilie, după Paşti localităţile vor avea bugete. Din acel moment pot trece la licitaţii şi, aşa cum ştim, licitaţiile durează câteva luni. Deci, este un an închis pentru investiţii. Al doilea an, pentru că anul trecut guvernul tehnocrat nu a dat drumul la fondurile europene. Abia în 2018 vom putea vorbi despre fonduri europene. Cui foloseşte asta? Dincolo de toate treburile politice, că îi înţelegem şi pe unii şi pe alţii, nu se gândeşte nimeni la România?”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, marţi, o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu pe tema bugetului de stat pe 2017, după aceasta anunţând că, în zilele următoare, împreună cu echipa sa, va aprofunda analiza bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale pe acest an. Nu a precizat însă când va promulga Legea bugetului, nici dacă o va face, considerând proiectul guvernului unul „riscant”.

Politica