ALDE Dolj: Ministrul Mediului (ALDE) are soluţii pentru evitarea penalizărilor în chestiunea depozitelor ilegale de deșeuri

Date:

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj:”Acordarea unor împrumuturi guvernamentale cu dobândă zero ar putea fi o soluţie”

Problema gestionării deşeurilor este una dintre cele mai fierbinţi şi pe agenda locală a judeţului Dolj.În pofida eforturilor autorităţilor locale problema nu este nici la noi în judeţ soluţionată.

Lipsa de resurse financiare, blocajele juridice de lungă durată în problema gestionării deşeurilor în mai multe judeţe din ţară au generat acţionarea în judecată a României de către CE pe motivul neînchiderii şi reabilitării a 68 de depozite ilegale de deşeuri.

Pentru a evita infringementul pe diferite categorii de deşeuri şi penalizările uriaşe aferente (până la 300000 de euro/zi -bani pe care îi putem folosi în alte destinaţii pentru dezvoltare) ministrul mediului Daniel Constantin (ALDE) şi-a fixat o prioritate zero din rezolvarea acestei probleme.

Ministrul Mediului a lansat un dialog permanent cu actorii economici din domeniu, cu factorii locali cu asociaţiile reprezentative din acest domeniu pentru a găsi soluţii la această problemă.

Alocarea unor fonduri guvernamentale(din trezorerie) sub formă de împrumuturi cu dobândă zero – este una din soluţiile care ar putea fi aplicate.

Guvernul Coaliţiei pentru dezvoltare şi democraţie PSD-ALDE nu vrea ca ţara noastră să intre cu această problemă în 2019- anul în care România va prelua Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...