Conecteaza-te cu noi

Actualitate

În anul 2016  jandarmii au participat la 90 acțiuni de intervenție în urma apelurilor de urgență ,,112”  

Publicat

pe

Data de 11 februarie este celebrată ca Ziua Europeană a Numărului Unic ,,112” rezervat apelurilor de urgență. Numărul unic trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenția pentru asigurarea asistenței  imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetațeanului, ordinea publică, mediul înconjurător, proprietatea publică sau privată.

În cursul anului 2016, 90 de apeluri au fost direcționate Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți. Majoritatea dintre acestea au constat în sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice, aplanarea unor conflicte, înlăturarea pericolului privind insecte periculoase sau animale agresive.

În urma intervenției jandarmilor au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3700 lei, iar în 3 situații au fost întocmite actele de sesizare privind infracțiunile de  lovire si alte violențe.

Vă reamintim că apelarea abuzivă  sau falsă la  numarului de urgență ,,112” se  sancţionează cu amendă contravenţională conform prevederilor legale.

             

© 2022. Toate drepturile rezervate.