vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clariant, primii paşi pentru certificatul de urbanism

Reprezentanţii Clariant Products RO SRL au venit săptămâna trecută la Craiova pentru a face primii paşi în legătură cu eliberarea certificatului de urbanism pentru fabrica de bio-etanol şi lignină care ar urma să fie construită la Craiova, în cartierul Bariera Vâlcii.

Clariant Products RO SRL a început demersurile pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru fabrica de bio-etanol şi lignină de la Craiova, din cartierul Bariera Vâlcii. Lignina ar urma să fie folosită, printre altele, şi de termocentrala CET II.

Cei de la Clariant au fost săptămâna trecută la Serviciul Urbanism al Primăriei Craiova, pentru a discuta despre eliberarea certificatului de urbanism. Ei au mers, totodată, şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj pentru a stabili foarte clar condiţiile avizării de către mediu”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Dan Daşoveanu, consilier economic al fostului primar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiţia presupune o tehnologie modernă, care va primi ajutor financiar atât de la UE, de 120 de milioane de euro, cât şi de la Ministerul Finanţelor din România, care va aloca 66 de milioane de lei, compania fiind pe lista scurtă de la Ministerul Finanţelor pentru ajutorul de stat. Startul investiţiei depinde de acest ajutor de stat, iar ea va începe de îndata ce acesta va fi primit de către Clariant.

Politica