marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premianții Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova

La sediul Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova a a avut loc  un eveniment emoționant, mult așteptat și meritat  pentru elevii de colegiu militar.

Tuturor  pandurilor care au obținut premii și mențiuni la concursurile școlare „Public Speaking Competition”, Concursul interjudețean de matematică „Pro – Performanța”, pentru elevii claselor V – XII, ediția a doua, și concursul național „Istorie și Societate în dimensiune virtuală”, etapa județeană le-au fost  recunoscute performanțele în fața formației.

Florin Haralambie, clasa a XI- a B, Bianca Antofie, clasa a X – a B și Cătălin Rotaru, clasa a XI – a B, elevi pregătiți de profesorul Verona Popa, s-au calificat la etapa următoare a competiției Public Speaking Competition.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Participarea pandurilor la etapa județeană a concursului național “Istorie și Societate în dimensiune virtuală”a urcat pe podium Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, la ambele secțiuni. La secțiunea istorie, elevul George Valentin Ionescu, de la clasa a XI-a B s-a clasat pe locul al doilea iar mențiune a obținut eleva Anett Vaghy, din clasa a XI-a B. Ei s-au pregătit sub îndrumarea profesoarelor Nori Cadea și Alina Cîlțan.
La secțiunea socio – umane, Cornel Barbu a obținut locul al treilea, iar mențiuni au câștigat Valentina Lupu  și Ramona Lețchi. Cei trei elevi premiați, toți din clasa a XI-a A, au fost coordonați de profesoarele Daniela Popa și Adriana Gîju.

În cadrul  concursulului interjudețean de matematică ”PRO-PERFORMANȚA”, ediția a II-a, pentru elevii claselor V – XII la care au participat elevii  ai Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova la clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, activitatea fiind coordonată de profesoare Mihaela Mirea, Ramona Nălbaru și Anicuța Bețiu. Concursul a avut doua secțiuni: secțiunea individuală și proba pe echipe (Cupa Pro – performanța). La proba individuală au participat 12 elevi, iar la proba pe echipe au fost 4 echipaje formate din câte 3.

S-au obținut următoarele premii:
Premiul al – II – lea – Teodor Amzuloiu – clasa a X- a A, premiul al  III – lea (proba pe echipe) – Anamaria Lezeiruc, Alexandru Riza, Denis Vanta (clasa a IX-a C) și mențiuni  – Gabriel Sitaru (clasa a IX- a E), Albertina Bejan (clasa a X- a B), George Ionescu (clasa a XI- a B)

Proba pe echipe – echipajul format din Teodor Amzuloiu, Larisa Diaconescu, Cezara Vlad (clasa a X – a A). Concursul interjudețean ,,Pro – performanța” este o activitate care se regăsește în C.A.E.R.I. 2016 – 2017, emis de M.E.N.

Elevii premiați au fost felicitați de către comandantul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, colonel dr. Gheorghe Dincă și directorul adjunct al Colegiului, profesor Zamfirică Petrescu și au fost recompensați cu cărți.  

Cu toții vor trebui să demonstreze atât abilitățile de comandă cât și performanțele școlare.

Comunicat de presă

Foto credit – plt.adj.pr. Marian Osiac

Politica