joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea, aproape de faliment

Problemele CSM-ului vor duce mai mult ca sigur la dispariția acestei echipe.

 

Cum era de așteptat, problemele la CSM continuă, iar echipa nu este doar aproape de desființare, ci în pragul falimentului. La începutul acestui an, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a trimis clubului din Zăvoi o adresă, prin care anunţă retragerea din asociere şi faptul că va forma o comisie pentru a prelua baza sportivă din Zăvoi.

“Eu am tot sperat, dar, pe zi ce trecem, ne îndepărtăm de continuitate. Nu sunt premise pentru a se continua, a venit şi adresa de la primărie, prin care ni se cere să predăm baza sportivă, marţi se va forma o comisie, care să vină să o preia. În adresă se specifică şi iniţierea demersurilor de retragere a Consiliului Local din asocierea Club Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea. Societatea se duce sigur în dizolvare şi faliment, nu găsim cine să preia acţiunile, mai ales că sunt probleme. O eventuală preluare implică şi obligaţiile din spate, cu procesul cu Fiscul. Este mare păcat că s-a ajuns aici, nu am ştiut intenţiile primăriei din vară, pentru că altfel ne organizam, ne înscriam la Liga 3. Angajaţii clubului vor intra cu toţii în şomaj, iar jucătorii îşi caută echipe, fac şi eu eforturi să îi ajut”, a declarat managerul CSM-ului, Lucian Munteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, vâlcenii mărește la 3 numărul echipelor care nu se vor mai regăsi din luna februarie în campionat, celalte două fiind Șoimii Pâncota și Unirea Târlungeni, grupări care făceau mai mult act de prezență în competiție. Profitând de situația creată jucătorii de la CSM sunt în căutare de echipe unde să joace, din această cauză îşi caută alte cluburi, unde să îşi continue activitatea. Cei mai liniştiţi sunt jucătorii împrumutaţi, care astfel revin la cluburile de provenienţă: Drăghici (CSU Craiova), Muţiu (Dinamo) şi Căbuz (Viitorul). În plus, Costea, Stana, Dina şi Cristea aveau o clauză prin care puteau să devină liberi în iarnă. Primii doi sunt aproape de un transfer în fotbalul arab, iar Dina fiind tentat să revină în fotbalul cipriot, acolo unde a mai evoluat la AEL Limasol înainte de a reveni în prima ligă la Concordia Chiajna. Oferte din partea altor echipe a primit și unul din jucătorii vechi de la CSM, Octavian Vasile care este dorit de CS Mioveni, unde antrenor este fostul tehnician al Vâlcii, Alex Pelici.

“Până acum, am avut doar discuţii, nimic concret. Am vorbit şi cu reprezentantul unei echipe din Liga I. E clar că toţi colegii mei îşi caută, în această perioadă, noi echipe, de vreme ce am devenit liberi de contract. Mie îmi pare rău că un oraş, precum Vâlcea, nu va mai avea din acest an echipă de fotbal”, a afirmat mijlocaşul Octavian Vasile.

Alți jucători curtați în acestă perioadă sunt Samson Nwabueze de către CS Afumaţi şi Foresta Suceava, iar Pîrvulescu de liderul din C4 FC Hermannstadt. Din păcate pentru alți 3 jucători ai CSM-ului fotbalul profesionist va trece pe planul secund, Bogdan Geantă şi Ovidiu Mihai urmează să plece împreună în ligile inferioare din Germania, iar Radu Georgescu intenţionează să se înscrie la cursuri de hair-styling.

Politica