vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu şi-a preluat mandatul de deputat. Nu a decis dacă renunţă la Primărie

 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi-a îndeplinit, marţi, formalităţile de preluare a mandatului de deputat. Olguţa Vasilescu nu a decis, încă, dacă va renunţa la funcţia de primar. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le cere, însă, „aleşilor” din 11 decembrie să rămână în Parlament.

Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la Bucureşti că va opta pentru Primăria Craiova sau Parlamentul României, în perioada legală, dar şi după ce va avea o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Încă nu m-am decis. Am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate, apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile”, a spus Vasilescu, întrebată dacă va renunţa la funcţia de primar în favoarea mandatului de deputat, potrivit MEDIAFAX.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea a arătat că trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a decide, mai scrie sursa citată.

„Eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face”, a spus Vasilescu, ea menţionând că, personal, îşi doreşte să rămână primar.

Olguţa Vasilescu a afirmat că va veni la plen şi îşi va exercita dreptul de vot, în special în ceea ce priveşte viitorul guvern.

„Voi veni la plen, este important fiecare vot, mai ales că trece guvernul şi chiar vreau să votez guvernul, indiferent că rămân primar sau nu”, a mai spus Vasilescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns, marţi, prin intermediul jurnaliştilor, primarului Lia Vasilescu, el precizând că aleşii locali PSD care au candidat şi au câştigat mandate de deputat sau de senator vor opta pentru a rămâne în Parlament,conform MEDIAFAX.

Întrebat dacă aleşii locali ai PSD care au câştigat un mandat de parlamentar vor demisiona din funcţiile alese, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da, ei nu au candidat ca să tragă lista. Din moment ce au mers în campanie, au vorbit cu oamenii, le-au spus să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici, în Parlament”, a precizat Dragnea.

Olguţa Vasilescu ar urma ca, în această săptămână, să organizeze o conferinţă de presă, la Craiova, în cadrul căreia să anunţe decizia luată.

 

Politica