Parlamentarii Olteniei

Parlamentarii de Dolj

Biroul Electoral Central a transmis, joi, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Astfel, PSD Dolj a obţinut şase mandate de deputat şi trei de senator, PNL Dolj are doi deputaţi şi un senator, ALDE Dolj-un deputat, USR-un deputat

Deputaţii judeţului Dolj:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Lia OLguţa Vasilescu (PSD)

2. Ion Călin (PSD)

3. Alina Tănăsescu (PSD)

4. Alexandra Presură (PSD)

5. Florinel Stancu (PSD)

6. Eliza Peţa (PSD)

7. Nicolae Giugea (PNL)

8. Ionuţ Stroe (PNL)

9. Ion Cupă (ALDE)

10. Adrian Claudiu Prîsnel (USR)

Senatorii judeţului Dolj:

1. Claudiu Manda (PSD)

2. Radu Preda (PSD)

3. Lavinia Craioveanu (PSD)

 

4. Mario Ovidiu Oprea (PNL)

 

Parlamentarii din Mehedinți

PSD Mehedinți îi trimite în Parlament pe senatorul Liviu Mazilu și deputații Constantin Truşcă, Vlad Bontea şi Alexandru Bălănescu. Acesta din urmă a reușit să intre în Parlament după redistribuirea voturilor.

PNL Mehedinți a obținut un mandat de deputat, acesta revenind lui Virgil Popescu, președintele organizației județene a partidului.

După redistribuirea voturilor și organizația județeană a ALDE a obținut un mandat la Senat. Postul îi revine lui Ionuț Sibinescu.

Parlamentarii din Gorj

PSD Gorj a obţinut cinci dintre cele şapte mandate de parlamentar din judeţ, respectiv patru la Camera Deputaţilor şi unul la Senat.

Cei patru candidaţi care au câştigat mandate de deputat pe lista PSD Gorj sunt fostul premier Victor Ponta, care a reuşit să obţină al patrulea mandat, deputatul Mihai Weber, fostul prefect Alin Văcaru şi consilierul judeţean Elvira Şarapatin. Primarul municipiul Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a obţinut primul său mandat de senator, el fiind cel care a deschis lista partidului în judeţ la Senat.

Cel de-al cincilea mandat de deputat a fost câştigat de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, iar cel de-al doilea mandat de senator i-a revenit actualului deputat Scarlat Iriza de la ALDE Gorj.

Rezultatul centralizării mandatelor pentru Senat este următorul: Florin Cârciumaru – PSD şi Scarlat Iriza – ALDE.

Parlamentarii Oltului

PSD a obţinut în judeţul Olt patru mandate de deputat şi două de senator, liberalii – unul de senator şi unul de deputat, iar un mandat de deputat a fost atribuit ALDE, potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BEJ) Olt, Sorinel Vasile.

În prima etapă, au fost atribuite cinci mandate de deputat (patru pentru PSD, unul pentru PNL) şi două mandate de senator (ambele pentru PSD). În etapa a doua, au fost repartizate un mandat de deputat (ALDE) şi un mandat de senator (PNL).

Cei trei senatori de Olt sunt: Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PSD).

La Camera Deputaţilor, judeţul Olt va fi reprezentat de: Gigel Ştirbu (PNL), Florin Iordache (PSD), Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD), Mihai Niţă (ALDE).

La primul mandat de parlamentar sunt Paul Stănescu, Siminica Mirea şi Marius Iancu, în timp ce Florin Iordache este la al cincilea mandat consecutiv de deputat, toate în judeţul Olt.

Gigel Ştirbu şi Mihai Niţă sunt la al treilea mandat de parlamentar, iar Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu, la al doilea mandat. 

Parlamentarii din Vâlcea

PSD a obţinut în judeţul Vâlcea, în urma scrutinului din 11 decembrie, patru mandate de deputat şi unul de senator, PNL – un mandat de senator şi unul de deputat, iar ALDE a obţinut un mandat de deputat, potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Vâlcea, judecătorul Vasilică Stoinea.

Cinci din cele opt mandate de parlamentar de Vâlcea au fost repartizate în prima etapă şi trei – unul de senator pentru PNL şi câte unul de deputat pentru ALDE şi pentru PSD au fost atribuite în etapa a doua.

Mandatele de senator de Vâlcea au fost obţinute de Constantin Bogdan Matei (PSD) şi Romulus Bulacu (PNL).

Cei şase deputaţi de Vâlcea vor fi: Vasile Cocoş (PSD), Daniela Oteşanu (PSD), Ovidiu Popa (PSD), Eugen Neaţă (PSD); Cristian Buican (PNL) şi Dumitru Lovin (ALDE).

sursa informatii pentru judetele Gorj, Olt, Valcea: Agerpres

Populare

Recomandări

Accident între Coșoveni și Leu. O dubă s-a răsturnat

Update. La data de 26 martie a.c., polițiștii...

Două tinere, rănite în accident la Brebeni

Două tinere au fost rănite, astăzi, într-un accident rutier...

Gorjenii au fost prinși pe picior greșit de către polițiști

Mai multe persoane au fost depistate bete la volan,...

ISU Mehedinți relansează provocarea „Salvator din pasiune”

𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐢...