joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii caută victoria cu CFR Cluj

După meciul slab din etapa trecută, cu FC Viitorul, care a întins nervii craiovenilor la maxim, urmează, iar, o partidă dificilă, contra unei echipe care prezintă un joc solid, şi dacă nu ar fi fost depunctată la începutul campionatului de către federaţie ar fi ocupat, acum, locul secund. CSU Craiova va întâlni, în această seară, de la ora 20.30, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, formaţia CFR Cluj. În tur, cele două echipe au remizat, scor 0-0, pe terenul clujenilor, iar în ultima etapă din campionat ambele formaţii au fost ocolite de victorie, CSU Craiova a pierdut în duelul cu Viitorul, în timp ce CFR Cluj înregistrat un egal pe teren propriu cu Poli Timişoara. Antrenorul formaţiei oltene, Gheorghe Mulţescu, a prefaţat meciul cu echipa clujeană, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, declarând că se aşteaptă la o replică puternică din partea CFR-ului, însă va aborda tot un stil ofensiv fiind o promisiune faţă de suporteri. „Am încheiat o perioadă dificilă, cel puţin în ceea ce priveşte punctele acumulate. Nu am pierdut doar puncte, ci şi jucători. Au fost greşeli personale, ratări prea multe, decizii de arbitraj care ne-au dezavantajat. Am tras linie, iar acum ţintim trei victorii din următoarele trei jocuri. Cel mai greu, dar şi cel mai important este primul dintre ele: meciul cu CFR Cluj. Este un adversar puternic, care se închide foarte bine, a demonstrat-o în cele două jocuri pe care le-am susţinut în acest an competiţional la ei acasă. Noi va trebui să fim performanţi şi exacţi pentru a ne apropia victoria. Am avut de patru ori şansa să trecem pe primul loc şi nu am fructificat-o. Eu nu cred în misticisme, în blesteme, ci în muncă şi randament. Este o presiune pe care noi ne-am creat-o, aceea de a fi în frunte. Și vineri, cu CFR, vom continua acelaşi stil de joc, vom ataca din primul minut, mai ales că este o promisiune făcută suporterilor, aceea de a evolua ofensiv“, a declarat Gheorghe Mulţescu.

Zlatinski şi Ivan vor să ducă echipa Craiovei în Europa

Doi dintre jucătorii lui CSU Craiova, Hristo Zlatinski şi Andrei Ivan sunt ferm convinşi de ceea ce vor să facă în perioada pe care o vor petrece în Bănie. Cei doi fotbalişti vor să contribuie şi să fie prezenţi la apariţia formaţiei într-o Cupă Europeană, de preferat Liga Campionilor. Până la îndeplinirea acestui obiectiv, fiecare meci contează şi primul de pe listă este cel de astăzi, cu CFR Cluj, în care atât Zlatinski, cât şi Ivan speră la o victorie. „Va fi o partidă dificilă cu CFR Cluj, dar nu luăm în considerare decât varianta victoriei, altă opţiune nu avem. Eu nu simt presiune într-un astfel de joc, şi consider că nici coechipierii mei. Sunt jucători buni, avem încredere unii în alţii. Vrem să obţine maxim din următoarele două jocuri din campionat şi calificarea în următoarea fază a Cupei României. Pe când un gol? Pentru mine nu este important să marchez, ci să ajut Craiova să câştige. V-am spus încă de la prima mea conferinţă că am venit aici, la Craiova, pentru a juca în Liga Campionilor“, a declarat Hristo Zlatinski. „Suntem capabili să câştigăm cu orice echipă a campionatului, aşadar şi cu CFR Cluj. Totodată, suntem conştienţi că va fi un meci greu, au jucători valoroşi, nu degeaba sunt în prima parte a clasamentului. În ceea ce mă priveşte, joc oriunde îmi cere antrenorul, mă simt bine oriunde în linia ofensivă. Nu mă gândesc, acum, la vreun transfer. Îmi doresc să joc în Cupele europene, să realizez ceva aici, apoi să plec afară“, a spus şi Andrei Ivan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rambe, şase etape suspendat şi aproape de a se despărţi de Craiova

După comportamentul său de la finalul partidei cu FC Viitorul, în care l-a agresat pe portarul Rîmniceanu, Rambe a primit şase etape de suspendare din partea comisiei de disciplină a FRF şi o amendă de 10.000 de lei. Mai mult decât atât, jucătorul este aproape de a părăsi gruparea din Bănie, conducerea clubului nefiind de acord cu un astfel de comportament în cadrul echipei.

Rambe este jucătorul nostru şi dorim să îl abandonăm, dar nu suntem de acord cu aceste comportamente. Nu a avut o atitudine sportivă, nu trebuia să răspundă chiar dacă a fost provocat. Din punct de vedere fotbalistic el şi-a primit pedeapsa şi este în afara lotului, acum. Totodată conducerea o să poartă discuţii cu el privind rezilierea contractului”, a menţionat antrenorul Gheorghe Mulţescu în cadrul conferinţei de presă de joi.

Politica