30% din spitalele din România funcționeaza în clădiri cu grad seismic ridicat

Aproximativ 80% din spitalele din România ar trebui închise, daca luăm în calcul toate regulile ce trebuie respecate în cadrul unei unități sanitare,iar 30% din acestea funcționează în clădiri cu risc seismic ridicat, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, joi, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a declarat la începutul mandatului său că, aproape 80% din spitale ar trebui închise, dacă s-ar aplica toate regulile, afirmație pe care o susține și acum.

A fost o declaraţie care i-a şocat pe mulţi. Cred, însă, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Coafând realitatea nu facem un serviciu nimănui, nici medicilor, nici decidenţilor şi, cu siguranţă, nici pacienţilor”, a susținut acesta în timpul unei dezbateri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimii 26 de ani nu s-a construit nici un spital, iar conform unui studiu recent realizat de minister, 30% din spitalele din Romania funcționeaza în clădiri cu risc seismic de I sau II. Prin urmare, serviciile de săntate din România sunt ținta viitoarelor investiții.

Ministrul a mai vorbit și despre spitalele regionale care ar trebuii construite la Craiova, Cluji și Iași. Detalii despre aceasta, în ediția tipărită de vineri a cotidianului regional Jurnalul Olteniei.

 

Populare

Recomandări

Şeful ANAF a demisionat

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția...

Drumarii continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova...

Peluza Sud 97 pregătește deplasarea la Cluj: „Pentru Craiova, pentru România, pentru visul nostru”

Peluza Sud 97 pregătește deplasare la Cluj, pentru meciul...