30% din spitalele din România funcționeaza în clădiri cu grad seismic ridicat

Aproximativ 80% din spitalele din România ar trebui închise, daca luăm în calcul toate regulile ce trebuie respecate în cadrul unei unități sanitare,iar 30% din acestea funcționează în clădiri cu risc seismic ridicat, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, joi, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a declarat la începutul mandatului său că, aproape 80% din spitale ar trebui închise, dacă s-ar aplica toate regulile, afirmație pe care o susține și acum.

A fost o declaraţie care i-a şocat pe mulţi. Cred, însă, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Coafând realitatea nu facem un serviciu nimănui, nici medicilor, nici decidenţilor şi, cu siguranţă, nici pacienţilor”, a susținut acesta în timpul unei dezbateri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimii 26 de ani nu s-a construit nici un spital, iar conform unui studiu recent realizat de minister, 30% din spitalele din Romania funcționeaza în clădiri cu risc seismic de I sau II. Prin urmare, serviciile de săntate din România sunt ținta viitoarelor investiții.

Ministrul a mai vorbit și despre spitalele regionale care ar trebuii construite la Craiova, Cluji și Iași. Detalii despre aceasta, în ediția tipărită de vineri a cotidianului regional Jurnalul Olteniei.

 

Populare

Recomandări

VIDEO. Tânăr doljean, prins de Poliție după ce a profitat de două fete

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din...

Alocații anti-frig din TVA pentru Motru și Drobeta-Turnu Severin

Primăriile din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți, și Motru, Gorj, primesc...

Maidanezii adulți pot fi împușcați cu tranchilizante

Câinii fără stăpân pot fi capturați inclusiv cu arme...

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...