joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Târgu Jiu, fără oncologi. S-a apelat la o rezidentă din Craiova

Scandalul privind corupţia de la Oncologia Spitalului Judeţean (SJU) de Urgenţă Târgu Jiu afectează activitatea secţiei. Un singur medic se mai ocupă de bolnavii de cancer, iar pentru a putea fi asigurate gărzile pe secţie, conducerea spitalului a apelat la o rezidentă din Craiova.

Noi avem doar trei medici, dintre care doi nu mai sunt, acum, la serviciu. Este aproape imposibil să asiguri o linie de gardă cu un singur medic. Avem o rezidentă în anul V pe care am solicitat-o şi a fost de acord să vină să intre în regim de gărzi. În acest moment funcţionăm cu doi medici pe linia de gardă şi cu unul singur pe spitalizarea continuă. Până acum pacienţii nu au avut de suferit, toată activitatea a preluat-o domnul doctor Blendea. Sper să se clarifice cât mai repede lucrurile astfel încât medicii noştri să se poată întoarce la serviciu, iar lucrurile să se desfăşoare în mod normal din punct de vedere al pacientului”, a spus, pentru Radio Târgu Jiu, managerul spitalului, Tiberiu Tătaru.

Șapte persoane, între care Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie a SJU Târgu Jiu sunt cercetate sub control judiciar, într-un dosar care vizează afaceri nelegale cu banii pentru bolnavii de cancer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial”, a anunţat, într-un comunicat de presă,  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei, mai spun procurorii.

 

Politica