vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Seminar la „Aman”. Delegații de tineret ai României la ONU prezenți la Craiova   

Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova organiză sâmbătă, 5 noiembrie, la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, ora 17:00, seminarul regional de informare cu privire la programul „Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” intitulat „Bringing the UN back home“.

În cadrul seminarului, cei doi delegați de tineret ai României la ONU, Denisa Bratu și Gabriel Uifălean, vor prezenta perspectivele programului, vor disemina activitatea lor de până acum şi ceea ce au realizat la New York, în cadrul deplasărilor la ONU. Totodată, vor lansa dezbateri cu tinerii participanți pe tema problemelor cu care se confruntă, a priorităţilor pe care le au şi a posibilelor soluţii la care pot lua parte. Scopul evenimentului este de a discuta cu tinerii despre oportunitățile de implicare în procesul decizional, pornind de la nivel local şi până la cel național şi de a-i încuraja să devină facilitatori ai schimbărilor pe care şi le doresc. Evenimentul este deschis şi se adresează tuturor tinerilor interesaţi de diplomaţie şi relaţii internaţionale, cât şi de problemele şi politicile de tineret la nivel naţional şi internaţional.

„Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, care a debutat în România în 2006, fiind implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Țara noastră este una dintre cele aproximativ 30 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară. Cei doi delegaţi, selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie, reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este al treilea an (după 2013 și 2015) când cei doi delegaţi ajung la Craiova in luna noiembrie chiar in perioada Festivalului UNIFEST. Ne onorează prezența celor doi la Craiova și disponibilitatea acestora de a lansa consultări cu tinerii și organizațiile de tineret din orașul nostru. Ne dorim să promovăm ideile, preocupările și viziunea tinerilor pe diferite domenii de interes și, în acelaşi timp, să contribuim la prioritizarea tineretului și a politicilor pentru acesta pe agenda publică din România.  Vă așteptăm în număr cât mai mare să luați parte la activitate. Unul dintre VOI poate fi următorul  Delegat de Tineret al României la ONU!“,  a declarat Nicolae Drîmboi, coordonatorul evenimentului.

Activitatea face parte din cadrul calendarului de evenimente al Festivalului UNIFEST Craiova,  fiind realizat cu sprijinul Bibliotecii Judeţene Alexandru & Aristia Aman, Junior Chamber International Craiova, Erasmus Student Network Craiova, Asociaţia Bloggerilor Olteni, Asociația Allons-y şi Asociaţia pentru Tineri Streets.

Festivalul UNIFEST, aflat în 2016 la a XV-a ediție, reprezintă de fapt evenimentul tuturor studenților din Romania, în care timp de 10 zile studenții beneficiază de acces gratuit la diverse forme de arta și cultură – muzee, teatre, film, concerte, pot participa la competiții sportive organizate special pentru ei și la seminarii, conferințe, dezbateri, simpozioane și traininguri de formare.  Din 2001, deviza acestuia este “distracţie gratis, nu degeabă!” şi organizatorii reuşesc să-l onoreze în fiecare an.

 

Politica