vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petiţie pentru încălzirea Severinului. O contestaţie a fost respinsă

Una dintre contestaţiile depuse la licitaţia organizată de Primăria Drobeta Turnu Severin pentru operarea termocentralei Halânga a fost respinsă. Anunţul a fost făcut de edilul oraşului, Marius Screciu.

A fost respinsă una din cele două contestaţii care opreau Primăria să furnizeze agent termic severinenilor. Mulţumesc public severinenilor care s-au mobilizat pe reţelele sociale şi au făcut o petiţie cerând urgentarea soluţionării contestaţiilor. Iată că vocea voastră a fost auzită! Să sperăm că şi cealaltă contestaţie va fi soluţionată negativ cât mai rapid astfel încât să finalizăm furnizarea de căldură şi apă caldă în Drobeta Turnu Severin. Îi rog pe cetăţenii care nu au semnat încă petiţia să o susţină„, a spus Screciu.

Petiţia la care edilul face referire a fost întocmită on-line şi a fost semnată deja de peste 1.500 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma licitaţiei făcută de Primăria Drobeta Turnu Severin pentru repunerea în funcţiune a sucursalei Romag şi asigurarea agentului termic în sezonul rece 2016-2017, s-a înregistrat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor o contestaţie a  firmei Alfa Ground Solutions (aceeaşi firmă care ar fi trebuit să furnizeze agent termic locuitorilor din Drobeta Turnu Severin).
Datorită termenului mare în care această contestaţie se poate soluţiona, solicităm  Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să soluţioneze această contestaţie în regim de urgenţă. Datorită situaţiei delicate prin care oraşul trece şi a faptului că în această perioadă temperaturile sunt foarte scăzute, solicităm locuitorilor din Drobeta Turnu Severin să semneze această petiţie pentru a veni în sprijinul Primăriei de a putea furniza agent termic cât mai repede cu putinţă”, se arată în textul petiţiei.
Cei care doresc să semneze această petiţie şi nu au posibilitatea să o facă online sunt aşteptaţi şi astăzi în faţa Teatrului Theodor Costescu  din Drobeta Turnu Severin la ora 19:00.

Reamintim că licitaţia privind desemnarea operatorului centralei Halânga a fost contestată de Alpha Ground Solutions firmă care, până la urmă, este responsabilă şi pentru faptul că până la această dată severinenii nu primesc agent termic. Această societate este cea care construieşte centrala pe gaz şi care nu a reuşit, aşa cum promisese, să termine lucrarea. Acum, ar vrea şi operarea Termo Halânga. Și cum câştigător al licitaţiei a fost declarată o altă firmă, Alpha Ground va depune contestaţie.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin a primit deja din partea firmei Alfa Ground Solutions SRL o plângere prealabilă în care se solicită remedierea unor deficienţe la procedura de notificare.
“Urmăm calea legală. Au termen cinci zile să depună şi contestaţia. Încă 20 de zile cel puţin nu vom putea furniza agent termic. Ei, efectiv, trag de timp. Au depus plângerea aceea chiar în ultima zi, e clar că nu vor să ajute”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul Severinului, Marius Screciu.

Licitaţia a fost câştigată de firma Elsaco din Botoşani.

O altă contestaţie, cea respinsă joi, a fost depusă de o altă firmă, care potrivit unor surse ar avea legături cu Alpha Ground.

 

Politica