Vâlcea. Licean de la “Magheru”, înjunghiat în gât de un coleg

Date:

Licean de la „Magheru”, înjunghiat în gât de un coleg

Un elev, de 17 ani, de la  Liceul „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea, a fost înjunghiat,  miercuri dimineaţă, de un coleg mai mic cu un an.

Între cei doi elevi a avut loc un conflict, în şcoală, înainte de începerea orelor. Altercaţia a degenerat, iar liceanul de 17 ani a fost înjunghiat cu un briceag în gât de colegul său, în vârstă de 16 ani.

Băiatul rănit, Vasile Alexandru, a fost dus de urgenţă la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, având

secţiune trahee şi o leziune a lobului tiroidian drept. Ulterior, elevul a fost transferat la un spital din Capitală.

Agresorul său, Masanga Georgică Florin, elev în anul I la profesională, este cunoscut cu atitudine violentă, iar potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Școlar acesta suferă de epilepsie.

”Elevul aflat în anul I profesională l-a înjunghiat pe holul şcolii pe Vasile Alexandru elev, tot în cadrul Liceului Tehnologic ‘General Magheru’, motivându-şi gestul ca fiind o răzbunare. Atacatorul a mai ameninţat în repetate rânduri că e dispus să ucidă”, a declarat, potrivit Agerpres, Isabella Ioniţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea

Poliţiştii l-au luat pe agresor la audieri.

Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului şi stabilirea încadrării juridice corespunzătoare”, a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea. Ulterior, agresorul a fost reținut de polițiști.

O anchetă în acest caz derulează şi Inspectoratul Școlar.

 

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente