joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Licean de la “Magheru”, înjunghiat în gât de un coleg

Licean de la „Magheru”, înjunghiat în gât de un coleg

Un elev, de 17 ani, de la  Liceul „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea, a fost înjunghiat,  miercuri dimineaţă, de un coleg mai mic cu un an.

Între cei doi elevi a avut loc un conflict, în şcoală, înainte de începerea orelor. Altercaţia a degenerat, iar liceanul de 17 ani a fost înjunghiat cu un briceag în gât de colegul său, în vârstă de 16 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băiatul rănit, Vasile Alexandru, a fost dus de urgenţă la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, având

secţiune trahee şi o leziune a lobului tiroidian drept. Ulterior, elevul a fost transferat la un spital din Capitală.

Agresorul său, Masanga Georgică Florin, elev în anul I la profesională, este cunoscut cu atitudine violentă, iar potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Școlar acesta suferă de epilepsie.

”Elevul aflat în anul I profesională l-a înjunghiat pe holul şcolii pe Vasile Alexandru elev, tot în cadrul Liceului Tehnologic ‘General Magheru’, motivându-şi gestul ca fiind o răzbunare. Atacatorul a mai ameninţat în repetate rânduri că e dispus să ucidă”, a declarat, potrivit Agerpres, Isabella Ioniţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea

Poliţiştii l-au luat pe agresor la audieri.

Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului şi stabilirea încadrării juridice corespunzătoare”, a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea. Ulterior, agresorul a fost reținut de polițiști.

O anchetă în acest caz derulează şi Inspectoratul Școlar.

 

Politica