sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primele cazuri de viroze, în Olt. Vaccinul lipseşte

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a început monitorizarea cazurilor de viroze din acest sezon. Mai mulţi copii şi tineri au contactat diverse viroze respiratorii. Vaccinul antigripal care ar trebui administrat populaţiei cu risc de îmbolnăvire lipseşte însă.

În săptămâna precedentă s-au înregistrat 1296/ 45 –ARI şi 543/ 85 – Pneumonii. Ponderea o deţine grupele de vârsta cuprise intre 0- 19 ani. Frecvenţa îmbolnăvirilor prin ARI a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, arată DSP Olt într-un comunicat de presă transmis Jurnalul Olteniei

105.044 persoane din judeţul Olt sunt considerate a prezenta risc de îmbolnăvire, iar pentru acestea DSP recomandă vaccinare antigripală. Nu se ştie însă cu ce.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu produsul biologic – vaccin gripal”, anunţă DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. – Olt recomanda:

Evitarea zonelor aglomerate;

Evitarea contactului cu persoane bolnave;

Evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât şi în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură;  Folosirea batistei de unică utilizare;

Respectarea unui regim sănătos de viata- alimentaţie bogată în legume şi fructe;

Adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsura profilactica. Grupele populaţionale considerate de risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda vaccinarea antigripală, sezon 2016-2017: persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane; gravide; medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta 65 de ani.

 

Politica