vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Capcană pentru şoferi şi pietoni, în zona Poiana

Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni din municipiu amplasate necorespunzător? Asta se întreabă şi mulţi dintre cetăţenii Craiovei, care se simt puşi în pericol în anumite situaţii. Un astfel de exemplu este şi trecerea de pietoni din zona Universităţii de Medicină şi Farmacie, pe strada Alexandru Macedonski, către intersecţia cu Calea Unirii. Aceasta este amplasată chiar în dreptul unei staţii de autobuz, iar atât pietonii, cât şi şoferii, au probleme în a circula în zonă din cauza acesteia.

 

IMG_20160928_115808Haos, zi de zi, în zona Poiana, acolo unde se fac plecările din Craiova către diferitele localităţi ale judeţului. Dincolo de asta, circulaţia este îngreunată şi de o trecere de pietoni amplasată destul de prost. Ea se află în dreptul stației de autobuz, iar când treci prin zonă, fie că eşti pieton ori şofer, ai impresia că oamenii aşteaptă să treacă strada. De fapt, ei aşteaptă autobuzul.

Mereu te trezeşti cu pietonii în faţa maşinii pe trecerea asta”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului, lucrurile sunt confirmate şi de şoferi. Oamenii sar, practic, din autobuze, direct pe trecerea de pietoni pentru a traversa, iar trecerea este amplasată şi într-o curbă, astfel că vizibilitatea este şi mai redusă.

Mereu te trezeşti cu pietonii în faţa maşinii pe trecerea asta. E şi panta în zonă şi ai, logic, tendinţa să accelerezi. Oamenii coboară din stânga din autobuzele de la ţară şi sar pe trecerea de pietoni ca să se urce în autobuzele RAT. Nu vedeţi unde e staţia? E şi curbă, pe partea stângă nu e nici trotuar. Oricând există pericolul să loveşti pe cineva”, a declarat Victor, un şofer din Craiova.

Tocmai din cauza curbei, altă şoferiţă crede că trecerea ar fi putut fi mutată mai sus pe stradă, acolo unde drumul este drept, fără curbe.

De obicei aştept să ne strângem mai mulţi să traversăm, ca să ne observe şoferii”

Era să lovesc odată pe cineva. Pur şi simplu mi-a sărit în faţă. Bine că încetinisem, că am văzut că este trecere. Dar nu e normal. Puteau s-o facă mai sus, unde e mai drept, nu dintr-o staţie de autobuz într-alta, în curbă. Nu ştiu ce au avut în cap”, a afirmat o şoferiţă din Dolj.

Opinia şoferilor este împărtăşită şi de unii dintre pietoni, care nu se simt în siguranţă trecând strada prin această zonă.

Da, este comod să cobori din RATA, să treci direct pe zebră ca să te duci în cealaltă staţie, dar vă spun sincer că mie îmi este teamă. Vin maşinile din jos şi nu toţi apucă să încetinească. De obicei aştept să ne strângem mai mulţi să traversăm, ca să ne observe şoferii”, spune Ion Geantă, un doljean care face naveta zilnic, dinspre Bechet spre Craiova.

Problema ar putea fi rezolvată în comisia de sistematizare a circulaţiei

Jurnalul Olteniei a încercat să ia legătura cu reprezentanţii Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale, în cadrul căreia se decid aceste aspecte. Reprezentantul Biroului Rutier Craiova în această comisie, Sorin Gae, a explicat că este în concediu. Jurnalul Olteniei l-a contactat şi pe viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, care este vicepreşedintele acestei comisii, însă acesta nu a putut fi contactat.

Rămâne de văzut dacă vor fi luate măsuri, fie pentru mutarea trecerii, fie pentru mutarea staţiei de autobuz. Până atunci, şoferii şi pietonii nu au decât să fie foarte atenţi atunci când trec prin zonă.

Politica