sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce s-a discutat la Prefectura Mehedinţi în Comisia de Dialog Social

Comisia de Dialog Social, constituită la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi, s-a întrunit, joi, 22 septembrie 2016, în prezenţa prefectului Cristinel Pavel. Pe ordinea de zi a figurat un raport al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mehedinţi privind respectarea prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică, pieţele agroalimentare, precum şi în domeniul furnizării de energie electrică către consumatorii casnici. De asemenea, s-a făcut o informare a partenerilor sociali despre situaţia întocmită de Direcţia Politici Salariale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice despre punerea corectă în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 75/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale din Mehedinţi, prezenţi la şedinţă, au cerut lămuriri despre stadiul actual referitor la derularea procedurilor demarate la nivel local privind asigurarea confortului termic în această iarnă de la Termocentrala Romag-Termo. Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a declarat că în momentul de faţă Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin poartă discuţii cu lichidatorul judiciar de la RAAN, Euro Insol SPRL, pentru semnarea contractului de închiriere a echipamentelor şi instalaţiilor, care să asigure producerea şi furnizarea agentului termic în sezonul rece 2016-2017.

„În această săptămână din informaţiile pe care le am şi din informările pe care le fac reprezentanţii autorităţii publice locale, ştiu că se derulează o serie de acţiuni în ceea ce priveşte predarea în chirie a echipamentelor şi instalaţiilor de la RAAN – Romag Termo, prin lichidatorul judiciar, astfel încât să fie preluate de Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) şi, tot odată, pentru a putea transfera licenţele de producere şi de furnizare e energiei termice şi electrice. De asemenea, ştiu că există pe agenda de lucru a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin transformarea rapidă a SPAET-ului în societate comercială pe acţiuni”, a precizat prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În context, prefectul Cristinel Pavel a adus la cunoştinţa celor prezenţi la şedinţa comisiei de dialog social faptul că prin Ordin al Prefectului s-a constituit începând cu data de 19 septembrie o comisie mixtă pentru verificarea modului de achiziţionare a contractului de concesiune de lucrări publice pentru „realizarea unei surse de producere a energiei termice în vederea alimentării cu căldură în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Drobeta Turnu Severin” şi stadiul executării acestuia.

Lucrările la noua centrală aflată în construcţie la Drobeta Turnu Severin sunt mult întârziate faţă de graficul anunţat, astfel că aceasta nu va putea asigura confortul termic începând cu data de 1 noiembrie, aşa cum au anunţat în mai multe rânduri reprezentanţii firmei care a concesionat lucrările de construcţii.

“Am văzut că în ultima perioadă stadiul lucrărilor la această investiţie nouă este sub nivelul aşteptărilor. Având în vedere şi notificările repetate pe care acest constructor le-a făcut către Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, am decis să demarăm o acţiune de verificare a procedurii de achiziţie a acestei noi investiţii pentru asigurarea unei surse de căldură”, a spus prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel.

 

Politica