Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olguța Vasilescu, la Tribunalul București

Publicat

pe

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu s-a prezentat, astăzi, la Tribunalul București unde dosarul în care este cercetată se află în fază de cameră preliminară.

„Astăzi suntem pe procedură de cameră preliminară. Vorbesc doar avocații, pentru că este o chestiune de procedură la care nu mă pricep, nici nu vreau să încep să o învăț”, a precizat Vasilescu, scrie Agerpres.

Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD, a menționat că tot marți se află în instanță și dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Ce să urmeze? Și eu, și Liviu Dragnea suntem azi în procedură de cameră preliminară. Trebuie să se termine această procedură, după care urmează Tribunalul, ca să putem să intrăm pe fond, să ne judecăm. Eu abia aștept, vă spun sincer, ca să terminăm odată cu toată această farsă. Am mai fost cu Liviu Dragnea întâmplător în aceeași zi chemată și la DNA (…), au fost o serie de coincidențe. Nu știu de cine e pusă această farsă la cale, dar este foarte clar că e o farsă, adică e… bătător la ochi. În cazul meu sunt făcute interceptări timp de câteva luni de către SRI, nu apare niciuna la dosar, asta înseamnă că nu a existat nimic care să mă incrimineze și de denunțător”, a susținut Lia Olguța Vasilescu, citează aceeași sursă.

Radu Marinescu, avocatul ei, a explicat că în faza de cameră preliminară se vor discuta aspecte legate de legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriu.

„Se discută aspecte legate de legalitatea sesizării instanței privind rechizitoriul. Am solicitat să fie îndepărtate mai multe probe. (…) Noi am considerat că denunțurile sunt neconforme cu normele de procedură. Obiectăm în privința respectării dreptului la apărare, obiectăm în privința interceptărilor din dosar, considerăm că au fost realizate cu încălcarea unor drepturi fundamentale, precum cel privitor la viața privată. Avem obiecțiuni de procedură care se vor discuta și urmează ca instanța să decidă dacă dosarul se va întoarce la parchet sau va merge la instanța de judecată”, a arătat el, informează Agerpres.