miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii olteni cu media 10 la evaluarea naţională sau bacalaureat primesc bani de la Guvern

Absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere faţă de performanţele realizate.

Printr-o hotărâre adoptată la sfârşitul lunii august, Guvernul a decis să acorde  stimulentele în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru  clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat 2016.

Astfel, din Oltenia vor beneficia de aceşti bani 37 de elevi, 13 elevi care au promovat bacalaureatul cu media 10 şi 24 de elevi care au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Raportându-ne pe judeţe, în Dolj doar cinci elevi au obţinut media 10, patru la evaluarea naţională şi unul la examenul de bacalaureat. Cei mai mulţi elevi de 10 din Oltenia, sunt din Vâlcea. Opt vâlceni au media 10 la evaluarea naţională şi tot atâţia la examenul de bacalaureat. Olt şi Mehedinţi nu au niciun elev cu media 10 după terminarea celor două sesiuni ale bacalaureatului, în schimb, nouă elevi din Olt şi trei din Mehedinţi au obţinut media 10 la evaluarea naţională. În ceea ce priveşte Gorj, vor beneficia de banii de la Guvern doar patru elevi cu media 10 la examenul de bacalaureat.

„Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice.

În anul 2016, un număr de 86 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională”, scrie într-un comunicat emis de Guvernul României.

Politica