joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucigaşul din Rast, menținut în spatele gratiilor

Magistrații Tribunalului Dolj au menținut, vineri, arestarea preventivă a ucigaşului din Rast. Este vorba despre bărbatul, de 32 de ani, ajuns după  gratii în februarie, după  ce  şi-a ucis bunica vitregă, în vârstă  de 71 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit. Autorul a recunoscut totul  şi a spus că  s-a înfuriat pe bătrână  pentru că  l-a bârfit pe la rude că  ar avea cancer  şi apoi n-a mai vrut să  recunoască. Procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pentru omor, primul termen fiind stabilit pentru 14 septembrie a.c.

Judecătorii Tribunalului Dolj au menținut, vineri, 19 august a.c., arestarea preventivă a lui Daniel Alin Niţu, de 32 de ani, din comuna Rast, acuzat de omor:  „În baza art. 362 C.pr.pen rap la art. 208 alin. 4 C.pr.pen. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Niţu Daniel Alin, în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Daniel Alin Niţu a fost reţinut pentru 24 de ore pe 17 februarie a.c., în baza ordonanţei emisă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Potrivit anchetatorilor, Daniel Alin Niţu, de 32 de ani, locuia în satul Rastu Nou, singur, în timp ce rudele sale stau în Rastu Vechi. Pe 17 februarie a.c., bărbatul a mers la locuinţa părinţilor, apoi a trecut şi pe la bunici. Bunicul lui era în curte cu nişte vecini, iar bunica sa vitregă, Opriţa Cioară, de 71 de ani, a intrat în casă. Niţu a intrat după ea şi s-au apucat la ceartă. Bărbatul era supărat şi i-a strigat bătrânei că s-a apucat să-l bârfească pe la neamuri că a slăbit mult şi că ar avea cancer. Femeia n-a recunoscut că ar fi spus aşa ceva, tânărul a spus că a auzit-o cum îi spunea unei nepoate şi cearta a continuat până când Niţu, furios, a pus mâna pe un cuţit din bucătărie cu care a lovit-o repetat în zona toracică, până ce bătrâna n-a mai mişcat. A lăsat-o pe femeie zăcând într-o baltă de sânge, a lăsat şi cuţitul lângă cadavru, şi a ieşit din casă fără să le spună celor din curte vreun cuvânt. Odată ajuns la locuinţa sa, în Rastu Nou, Daniel Alin Niţu a sunat la 112 anunţând ce a făcut. A aşteptat liniştit acasă sosirea poliţiştilor şi a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Echipa mixtă de cercetare a ajuns la faţa locului, s-au făcut toate verificările, iar cadavrul victimei a fost ulterior transportat la morga Spitalului Municipal Băileşti, pentru efectuarea necropsiei. În raportul medico-legal preliminar, medicii legişti au consemnat că trupul neînsufleţit prezenta multiple plăgi produse prin înjunghiere repetată, fiind numărate peste 10 lovituri de cuţit. Autorul a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, în faţa căruia a recunoscut totul şi a spus că s-a înfuriat pentru că bătrâna n-a recunoscut că-l vorbise de rău pe la neamuri. A fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe 17 februarie, seara, târziu, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor. Judecătorii au admis propunerea şi au emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele inculpatului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Nițu, pentru comiterea infracțiunii de omor, iar la începutul lunii iunie instanța a constat legalitatea probelor prezentate de procurori şi a rechizitoriului, dispunând începerea judecării procesului:  „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 120/P/2016 Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Niţu Daniel Alin, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev de art.188 alin.1 Cp, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Niţu Daniel Alin pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev de art. 188 alin.1 Cp. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03.06.2016”, se arată în hotărârea instanței.

 

Politica