joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finanţare pentru CET Rovinari şi Işalniţa

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunţat semnarea a două contracte de finanţare în valoare de peste 20 milioane euro, pentru modernizarea grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa.

Am semnat cu Complexul Energetic Oltenia două contracte de finanţare în valoare de aproximativ 21 milioane de euro pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa, din Planul Naţional de Investiţii gestionat de  Ministerul Energiei – România.
Planul Naţional de Investiţii este alimentat din fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
Timp de câţiva ani, din cauza blocajelor birocratice şi din nepricepere, ne-am uitat  la bani cum se adună, degeaba, în conturi. La începutul anului 2016 eram aproape să pierdem aprobarea Comisiei Europene, din cauza întârzierilor nejustificate ale administraţiei publice româneşti. Începând de vineri, direcţionăm banii către investiţii în capacităţile noastre energetice care au cea mai mare nevoie”, scris Grigorescu, pe facebook.

Acesta a mai precizat că „până la finalul acestui mandat, intenţionăm să redeschidem schema de finanţare pentru a accepta şi alte proiecte viabile de modernizare a agregatelor noastre energetice”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica