sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvaţi de la înec, după ce au căzut dintr-un kaiac în Dunăre

Două persoane, care căzuseră dintr-un kaiac în Dunăre, au fost salvate de la înec de angajaţii hidrocentralei Porţile de Fier 1. S-a întâmplat, miercuri, în jurul orei 12.30.

Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a fost solicitat să intervină la salvarea a două persoane căzute dintr-un kaiac în fluviul Dunărea. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o barcă cu un ofiţer şi 11 subofiţeri. La ajungerea la locul evenimentului s-a constatat că cele două persoane au fost salvate de către angajaţii hidrocentralei PF1, nefiind nevoie de intervenţia pompierilor, a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Dacă în acest caz nu a mai fost nevoie de intervenţia echipajelor ISU, mai multe incendii le-au dat de lucru pompierilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi 11 subofiţeri, în sat Jidoştiţa, comuna Brezniţa de Ocol, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodăreşti. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, cu posibilitatea de propagare la casa de locuit şi la bucătărie.

Au ars cele două anexe construite din lemn, cu învelitoare de tablă şi cca. 10 tone plante furajere depozitate în podurile anexei. La stingerea incendiului a acţionat şi SVSU Brezniţa de Ocol cu 2 voluntari, a transmis ISU Olt.

Garda de intervenţie Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi şase subofiţeri, în localitatea Baia de Aramă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în tribuna stadionului. Din fericire nu au fost înregistrate victime şi nici pagube materiale, focul arzând deşeuri din material plastic şi fân.

La ora 19:10, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, în sat Jidoştiţa, com. Brezniţa de Ocol, pentru asigurarea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă la 2 anexe gospodăreşti. S-au asigurat măsuri de prevenire a reaprinderii incendiului.

La ora 19:11, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, în localitatea Nicolae Bălcescu, oraşul Vânju Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la litiera pădure. A ars cca. 1 ha de litieră.

La ora 19:55, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi trei subofiţeri, în localitatea Nicolae Bălcescu, oraşul Vânju Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 200 mp vegetaţie uscată, cu pericolul de propagare la biserica din localitate”, a mai transmis ISU Mehedinţi.

 

Politica