vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Energiei, pe statul de plată de la CEO

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, încasează bani de la Complexul Energetic Oltenia, iar pe statul de plată sunt şi alţi angajaţi de la Minister, a declarat, joi, preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Acest document este un stat de plată de la Complexul Energetic Oltenia în care apar 33 de persoane, probabil toţi din minister. Există angajaţi ai ministerului care fac parte din comisiile înfiinţate la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Acest document este statul de plată al Comisiei pentru listarea la Bursă, acel IPO (Ofertă Publică Inițială). Aici apar domnul ministru Grigorescu care încasează bani de la CEO şi încă trei secretari de stat din cei patru pe care îi are. Unii încasează 2.600 lei pe lună, iar alţii aproape 1.800 lei. Doar dintr-o comisie. Venitul domnului ministru, de la CEO, se duce probabil spre suta de milioane. Numai de la CEO”, a declarat președintele PNL Gorj.

Pe documentul din luna iulie, printre cei remunerați pentru comisia IPO (Ofertă Publică Inițială) a Complexului Energetic Oltenia se mai află Corina Popescu, Georgeta Gavrilă și Cristian Bușu, toți secretari de stat în Ministerul Energiei, Marin Florentina-Cerasela, consilier al ministrului Energiei, Stănescu Bogdan, director în cadrul ministerului Energiei ( conform presei, membru în alte 12 CA sau AGA la companii de stat), Alexe Alexandru, expert Ministerul Energiei, Iancu Liliana, coordonator Compartimentul Resurse Umane din cadrul ministerului și alții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest context, liberalii îi cer lui Grigorescu, printr-o scrisore deschisă, să facă publice toate sumele încasate de el şi de angajaţii din minister, pentru prezența în toate comisiile, CA sau AGA ale tuturor companiilor de stat. În plus i s-a cerut să îşi dea demisia din funcţia de ministru al Energiei.

În plus, președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îi cere încă o dată ministrului Energiei să demisioneze din funcție, “pentru că Partidul Național Liberal nu poate tolera astfel de comportamente, nedemne de un ministru tehnocrat, ci tipice PSD”.

Ați invocat lansarea unui ”proiect ambițios” de transparentizare intitulat ”Transparența în energie” prin care invocați integritatea și limitarea incompatibilităților. În spiritul transparenței și integrității pe care le invocați, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, vă solicită să faceți publice toate sumele pe care le încasați, dumneavoastră și angajați ai Ministerului Energiei, din activitățile desfășurate în comisii, consilii de administrație sau adunări generale ale acționarilor din companiile cu capital majoritar de stat.

Facem această solicitare după ce am constatat că dumneavoastră și alți angajați ai ministerului Energiei sunteți remunerați pentru a face parte din comisii în cadrul Complexului Energetic Oltenia, companie cu capital de stat în subordinea ministerului pe care-l conduceți. Toate acestea, deși ați declarat public că susțineți ideea ministrului Economiei Costin Borc ca prezența oficialilor în adunările generale ale acționarilor din companiile de stat să nu mai fie remunerată.

Mai mult decât atât, Domnule Ministru, ați declarat că ați trasat trei direcții fundamentale în domeniul energetic românesc, prima fiind ”curățarea lui de obișnuințele dăunătoare ale trecutului.”, ori tocmai aceste obișnuințe dăunătoare vă sunt familiare și dumneavoastră.

Domnule Ministru, vă solicităm pe această cale, încă o dată, să demisionați din funcția pe care o dețineți la ministerul Energiei, dat fiind faptul că sunteți un ministru tehnocrat, cu un comportament tipic Guvernului Ponta, în niciun caz unui ministru din cabinetul Dacian Cioloș”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de PNL Gorj ministrului Energiei.

Politica