vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcov, liber sa plece din ţară

Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar, dar poate să plece din ţară fără încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare.

Curtea de Apel Craiova a admis, marţi, contestaţia formulată de Darius Vâlcov la decizia Tribunalului Olt de la sfârşitul lunii trecute care îi respinsese solicitarea fostului primar al Slatinei privind încetarea obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

Admite contestaţia. Desfiinţează în parte încheierea, în sensul că înlătură, din conţinutul măsurii controlului judiciar, obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. a C.p.p.. Menţine celelalte obligaţii din conţinutul măsurii controlului judiciar. Menţine celelalte dispoziţii aleîncheierii. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedină publică.
Document: Hotarâre  380/2016  02.08.2016”,
se arată în decizia instanţei craiovene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov este judecat pentru luare de mită și trafic de influenţă, al doilea dosar în care senatorul oltean a fost trimis în judecată de DNA. Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei, susţin anchetatorii.

Politica