marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinţi are consilieri noi

 

Consilierii judeţeni au luat act de încetarea de drept, înainte de termen a mandatelor în cazul a cinci consilieri, unul de la PNL şi alţi trei de la PSD. Aceştia şi-au dat demisiile din forul judeţean în termenul legal prevăzut de lege, de la validarea lor, astfel că ei au fost înlocuiţi.

,,Aşa cum aţi constatat, prin patru hotărâri de Consiliu Judeţean am luat act de încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea normală a termenului în cazul a patru consilieri, domnul Virgil Popescu de la PNL, iar de la noi, (n.r. PSD) ale domnilor Constantin Truşcă, Victor Maliborschi şi Nicolae Vuvrea. De asemenea, prin alte patru hotărâri de Consiliu Judeţean am validat alţi patru consilieri, astfel că începând din acest moment Consiliul Judeţean Mehedinţi îi are pe domnul Adrian Stuparu de la PNL, iar de la PSD, pe domnii Bogdan Simcea, Cristi Mură şi Alin Tomescu şi le spun tuturor bun venit”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

De asemenea, consilierii judeţeni din Mehedinţi au aprobat, zilele trecute, în cadrul şedinţei ordinare a lunii iulie, trecerea în domeniul public al Consiliului Judeţean Mehedinţi a două tronsoane de drumuri care până acum erau drumuri comunale, decizia fiind luată în vederea reabilitării respectivelor tronsoane cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Astfel, în domeniul public al CJ Mehedinţi a trecut DC 100, care până acum aparţinea de administraţia comunelor Vrata şi Cujmir, dar şi drumurile de exploatare 2006, 2045, 2091 şi 2095, care până acum aparţineau Primăriei Gogoşu. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Liviu Mazilu, administraţiile locale nu ar fi avut niciodată fonduri să reabiliteze şi să modernizeze porţiunile respective, astfel că după ce se vor încheia lucrările, arterele respective vor deveni rumuri judeţene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Este vorba despre trecerea în domeniul public al judeţului Mehedinţi şi în administrarea Consiliului Judeţean a drumurilor care leagă localităţile Vrata şi Cujmir, pe de o parte, şi pe de altă parte, cel care leagă Balta Verde de Porţile de Fier II şi Colonia din Insula Ostrovu Mare, drumuri care fie sunt în lucru şi modernizare în momentul de faţă, fie vor începe de luni lucrările, cum e cazul celui de la Cujmir. Sunt drumuri care necesitau reparaţii, pe care comunităţile locale nu aveau capacitatea să le facă, sunt investiţii însemnate şi pe care ni le-am asumat conform obligaţiilor în faţa cetăţenilor”, a declarat Liviu Mazilu, la finalul şedinţei.

Drumul dintre Vrata şi Cujmir are o lungime de  6,7 km, în timp ce porţiunea dintre Balta Verde şi Insula Ostrovu Mare are 2,3 km.

Politica