luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Daniel Antonie, director CE Oltenia, ar putea scăpa de controlul judiciar

Magistraţii Tribunalului Gorj au revocat măsura controlului judiciar impusă directorului Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, în dosarul în care acesta este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a cumpărat truse medicale şi furtunuri pentru stingerea incendiilor la preţuri supraevaluate.

Decizia magistraţilor gorjeni nu este însă definitivă.

„În baza art. 348 alin. 2 C.proc.pen. raportat la art. 207 alin. 1 şi 5 C.proc.pen. revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Antonie Daniel, măsură luată prin ordonanţă nr.272/P/2015 din 12.07.2016 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ –DNA- Serviciul Teritorial Craiova. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest al doilea dosar, Antonie este acuzat că a cauzat CE Oltenia un prejudiciu de peste 400.000 lei.

”În perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie Daniel, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, beneficiind de complicitatea şi a altor persoane, a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, achiziţionarea la preţuri supraevaluate de către societatea pe care o conducea a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prin această conduită infracţională, profitând şi de faptul că la nivelul unităţilor miniere din subordine era necesară achiziţionarea de truse medicale şi furtunuri pentru pompieri, Antonie Daniel a prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei”, au transmis procurorii DNA.

Daniel Antonie a fost trimis în judecată în primul dosar de abuz în serviciu instrumentat de DNA pe 8 iunie, alături de Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, şi Dorina Jianu, şefa de la Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, femeia fiind acuzată de complicitate.    Aceştia sunt acuzaţi    că i-ar fi oferit, prin hotărâre de directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medinţu, pentru ca acesta să renunţe la funcţia de director al Diviziei Energetice.

Astfel, potrivit procurorilor, pe 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în 5 remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei.
Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, directoare a Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţin anchetatorii.
„Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, care încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie.
De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie a membrilor săi, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective”, arată DNA.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica