joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clinica Veterinară Mobilă sterilizează gratuit animalele

Câinii şi pisicile din Gorj vor fi castrate gratuit începând cu jumătatea lunii iulie. Asociaţia Pro Animals din Târgu Jiu a achiziţionat în luna mai 2016, cu ajutorul organizaţiei Pro Animals Finlanda, o Clinică Veterinară Mobilă. Aceasta este singura clinică de acest gen existentă în judeţ. Asociaţia doreşte să vină în sprijinul cetăţenilor dar şi a autorităţilor pentru soluţionarea eficientă a problemei câinilor şi pisicilor fără stăpân.

Clinica Mobilă, este singura din ţară care aparţine unui ONG de profil şi este utilată la standarde europene, cu toate cele necesare efectuării intervenţiilor chirurgicale.

Posesorii animalelor vor avea posibilitatea de a beneficia de serviciile acestei clinici, întrucât ea se va deplasa oriunde în judeţ, acolo unde există cereri. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susţinerea organizaţiilor partenere din Finlanda şi Germania. Prin această acţiune se urmăreşte prevenirea şi stoparea fenomenului animalelor fără stăpân precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii animalelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Animalele străzii, câinii şi pisicile nesterilizate aveau deţinători

Multe dintre animalele străzi sunt câini şi pisici cu deţinător care, din considerente financiare sau lipsă de responsabilitate, nu le sterilizează şi le abandonează.

Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda şi asistenţă medical-veterinară gratuită câinilor şi pisicilor fără stăpân, cât şi cazurilor sociale, astfel încât, să se reducă simţitor numărul abandonurilor şi al cruzimilor faţă de animale.

Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenţie pe termen lung, de îmbunătăţire a calităţii vieţii animalelor şi de responsabilizare şi conştientizare a cetăţenilor.

Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe data de 14 iulie 2016, iar în perioada 15-20 iulie, aceasta se va afla în câteva mini-campanii în mai multe localităţi din judeţul Gorj. La inaugurare vor lua parte şi reprezentanţii organizaţiei Pro Animals Finlanda, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din judeţul Gorj.

Coordonatorul Clinicii Mobile şi al Programului de Sterilizări/Castrări gratuite pentru câini şi pisici este medicul veterinar dr. Paraschiv Patricia.

Asociaţia Pro Animals este singura asociaţie activă pentru protecţia animalelor din judeţul Gorj, înfiinţată în anul 2000. Aceasta detine un adăpost privat cu peste 900 de animale ( 850 câini, pisici, cai) şi încă de la înfiinţare, a susţinut activitatea unor adăposturi publice şi a desfăşurat mai multe campanii gratuite de sterilizare.

 

 

Politica