sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta a rămas fără titlul de doctor

Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit că premierul VIctor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat și va recomanda ministrului Educației, Adrian Curaj, să-i retragă  titlul de doctor, obţinut în iulie 2003 cu teza intitulată „Curtea Penală Internaţională" la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

O şedinţă a CNATDCU a fost convocată pentru ziua de joi, iar raportul a fost supus unui vot în cadrul Consiliului General, care a confirmat verdictul de plagiat, scrie republica.ro

Potrivit președintelui CNATDCU, Viorel Barbu, comisia de experți a constatat că există în lucrarea de doctorat "calupuri de text care sunt preluate integral", aproximativ o treime de text fiind "plagiat".

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisia de lucru a fost formată din trei profesori: Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universității 'Babeș-Bolyai'), Valentin Constantin (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara), Dan Claudiu Dănișor (Facultatea de Drept a Universității Craiova).

"Au analizat sesizarea de plagiat în ceea ce privește teza domnului Victor Viorel Ponta, intitulată 'Curtea Penală Internațională'. Comisia de lucru a recomandat CNATDCU că teza de doctorat nu respectă standardele de etică a cercetării științifice și propune retragerea titlului de doctor în drept în baza articolului 170 din Legea 1 din 2011. Consiliul a luat în discuție această propunere, a avut cvorum, din 47 de membri au fost 35 prezenți. Au votat pentru 34 și a fost o abținere", a anunțat președintele CNATDCU într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că decizia CNATDCU va fi comunicată lui Victor Ponta, care are dreptul în termen de zece zile să depună o contestație.


Victor Ponta, pe Facebook:  Ok – tehnocrații au rezolvat principala problemă a țării – mi-au luat și ei doctoratul (ca Băsescu în 2012)!  
Înțeleg că acum (după această mare victorie) totul va fi bine – de azi încep să crească încasările la buget, să ieșim din deficit. De azi începem să primim banii europeni pe care nu i-am luat până acum. De azi plătim subvențiile în agricultură, mărim salariile și pensiile. De azi nu mai mor bebelușii în spitale și nici nu se mai dau subiecte grele la examenul de capacitate. Și de azi nu mai suntem "marfă" pe care o vând tehnocrații ca să primească o promovare când se întorc la Bruxelles!
Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrați l-a făcut doar pentru persoana mea – o ordonanță de urgență doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (când am primit verdictul de neplagiat în 2012 de la același CNACTDU a mai fost o teză de doctorat examinată în același timp – fac pariu că nu aveți "Curaj" să o revedeți și pe aceea).  O hotărâre definitivă dată în favoarea mea de ICCJ în 2014 ignorată! Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!
Și de azi mă ocup să îmi fac o nouă teză de doctorat cu tema "Fabulosa Guvernare Tehnocrată și mărețele sale realizări pentru poporul român" – that will be fun!

Politica