Universitarii craioveni meditează elevii olteni

Redactia

Elevii olteni care se pregătesc să dea examenul de bacalaureat vor fi meditaţi gratuit de către profesori de la Universitatea din Craiova.

Reclame

Au fost încheiate protocoale de colaborare între Inspectoratele Școlare Judeţene din Oltenia şi Universitate, prin care cadrele universitare se vor deplasa în judeţele partenere şi îi vor pregăti pe elevi la toate materiile la care aceştia urmează să susţină examen.

Peste 800 de elevi din Mehedinţi se vor întâlni în zilele de sâmbătă cu profesorii universitari la Colegiul Tehnologic „Decebal” din Drobeta Turnu Severin şi aproximativ 500 de elevi din Olt vor fi meditaţi tot sâmbăta la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina.

În medie un profesor va medita 30 de elevi, până la susţinerea examenului. Iar în ceea ce priveşte costurile acestui proiect, sunt prevăzute doar cheltuieli pentru deplasarea cadrelor universitare în judeţe, cheltuieli suportate de către Universitatea din Craiova. Munca profesorilor este una de voluntariat, neremunerată.

„Colegii noştri colaborează îndeaproape cu colegii din preuniversitar. Unul dintre obiectivele acestui demers este acela de a le arăta elevilor ce înseamnă lucrul cu un profesor universitar şi să-şi facă o impresie nemijlocită despre calitatea cunoaşterii la care pot avea acces urmând cursurile UCV”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

În ceea ce priveşte judeţul Dolj, meditaţiile urmează să fie stabilite sâmbăta sau duminica şi vor fi făcute în incinta Universităţii.

Elevii de clasa a XII-a din Craiova văd un beneficiu în aceste meditaţii.

„Am auzit de această pregătire, însă eu nu o să iau parte pentru că deja am două meditaţii pe săptămână şi este destul de mult. Totuşi, consider iniţiativa foarte bună şi benefică pentru elevi, deoarece există copii care nu îşi permit să plătească pregatirile suplimentare pentru BAC, iar ceea ce facem la clasă nu este mereu suficient, eu fiind pe profil real unde materia este extrem de multă şi dificilă uneori dacă nu aprofundezi”, spune Ioana Butoescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I”, Craiova.

Vlad, elev tot în clasa a XII-a, dar la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Craiova este de părere că era mai bine să înceapă mai devreme pregătirile.

„Este bine venit acest proiect pentru a medita elevii de clasa a XII-a, cu toate că eu cred că era mai bine dacă începeau meditaţiile mai din timp, nu acum în ultima lună. Dar decât deloc este bine şi aşa. Faptul că vom fi meditaţi de profesori de la Unioversitate este un plus pentru noi. Avem posibilitatea să vedem cum predau, ce stil au, pentru mai târziu când o să fim studenţii lor”, este opinia lui Vlad.

Paralel cu aceste meditaţii, Universitatea din Craiova mai desfăşoară un program care se numeşte „Adoptă un liceu”, în cadrul căruia funcţionează proiectul „After School”. În acest proiect 15 studenţi meditează elevii Liceului Tehnologic Auto din Craiova, la limba şi literatura română, engleză, matematică, geografie, istorie şi biologie.

 

 

 

 

 

 

Reclame
author avatar
Redactia
Distribuie acest articol