luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Festivalul toamnei”, pentru copiii Centrului social „Aripi de Lumină”

Centrul social pentru copii „Aripi de Lumină”, al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei a organizat în această perioadă „Festivalul toamnei”, alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Sfânta Ana”. Activitatea a avut loc în cadrul parteneriatului educațional încheiat cu unitatea de învățământ preșcolar. Cu acest prilej, părinții și bunicii copiilor de la Grădinița „Sfânta Ana” au pregătit produse de iarnă: gemuri, compoturi, dar și prăjituri, care au putut fi degustate la sediul Grădiniței de participanții la eveniment. Toate produsele au fost dăruite copiilor de la Centrul social „Aripi de Lumină”. O altă acțiune recreativ – educațională i-a reunit pe copiii Centrului social „Aripi de Lumină” și pe prietenii lor de la Grădinița „Sfânta Ana”, care au prezentat un program artistic special constând din cântece, poezii, și au fost implicați în activități specifice vârstei lor. În semn de recunostinţă, beneficiarii au oferit preşcolarilor, părinţilor și cadrelor didactice daruri, obiecte realizate în cadrul atelierelor de creație desfășurate la Centrul “Aripi de Lumină”,

„Astfel de activităţi creează un mediu educaţional pozitiv, favorabil realizării și menţinerii unei legături reale între grădiniţă și familie, ca parteneri egali în educaţia copilului, dar şi implicării acestora în viaţa comunităţii. Stă în puterea noastră de a schimba ceva în jurul nostru, e benefic ca fiecare dintre noi, cu abilităţile și resursele pe care le avem, să le putem pune în folosul persoanelor care au nevoie de sprijin”, a declarat prof. Istudor Tatiana Camelia, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit ,, Sfânta Ana”.

Reprezentanții Centrului social „Aripi de Lumină” subliniază rolul acestor activități pentru copii. “Cele două activităţi desfăşurate în cadrul Parteneriatului educaţional încheiat între Grădiniţa ,,Sfânta Ana” şi Asociaţia Vasiliada au contribuit la formarea laturii estetice a personalităţii copiilor, la dezvoltarea gustului pentru frumos, la stimularea imaginaţiei, la dezvoltarea valorilor precum bunătate, toleranţă, empatie, întrajutorare, adresându-se copiilor si părinţilor acestora, cadrelor didactice, specialiştilor, voluntarilor si tuturor persoanelor implicate”, a adăugat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului social „Aripi de Lumină”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica