miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parodontoza

Parodontoza este o inflamatie de cauza bacteriana prezenta la nivelul cavitatii bucale. Aceasta afecteaza grav tesutul sustinator al dintilor.
Principala cauza a aparitiei bolii parodontale este igiena dentara inadecvata. Exista o multitudine de alte cauze care determina aparitia acestei afectiuni: factorii genetici, carii neglijate, ingrijirea necorespunzatoare a danturii, stresul, diabetul zaharat, diverse medicamente, afectiunile endocrine , bolile neoplazice dar si fumatul.

Boala se manifesta prin sangerari ale gingiilor, sensibilitate sporita a unor dinti, senzatie de gust neplacut, disconfort la nivelul gingiilor inflamate. Se impune o vizita urgenta la medicul stomatolog care va initia planul terapeutic necesar tratarii acestei afectiuni . Medicina naturista ofera si ea o serie de remedii demne de luat in seama.Astfel, tinctura de propolis poate fi utilizata ,in dilutie ,pentru ameliorarea suferintei. Masarea gingiilor interesate cu suc de lamaie aduce un aport considerabil de vitamina C , un factor important de stimulare a imunitatii locale.Se poate mesteca propolis, radacina de hrean, morcov. Masarea gingiilor cu ulei de masline favorizeaza cicatrizarea locala.Ajuta foarte mult si ceaiurile de salvie, coada calului, musetel, cimbru. Sucul de aloe aplicat local a dus la rezultate spectaculoase in vindecarea gingiilor afectate de boala parodontala.Se remarca tardiv uneori o mobilitate accentuata a dintilor .

Daca nu se acorda o atentie deosebita acestui stadiu al bolii cu timpul dintele se desprinde din alveola sa ingrijorand persoana respectiva peste masura.In ultimul timp au aparut diverse mijloace de protezare a arcadelor dentare afectate de parodontoza ,additii de bioos,implanturi mai mult sau mai putin sofisticate, grevate insa de un oarecare disconfort si de un pret special .Se stie ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.Vizita periodica la medicul stomatolog poate intarzia cu mult pierderea dintilor afectati de aceasta afectiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asadar sa avem grija de zambetul nostru acordand o atentie deosebita danturii in special si starii noastre de sanatate in general.

Politica