joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cuba vrea să-i revină zona Guantanamo

Cuba îşi doreşte ridicarea embargoului economic impus și restituirea terenurilor de la baza americană Guantanamo, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez,, care a făcut aceste afirmații în cursul unei conferințe de presă desfășurate în comun la Washington cu secretarul de stat american, John Kerry, a pus că Havana dorește să meargă înainte.

El a insistat însă asupra faptului că "ridicarea totală a embargoului. restituirea teritoriului ocupat ilegal la Guantanamo, precum și respectarea suveranității Cubei și acordarea de compensații poporului cubanez pentru pierderile umane și economice" sunt puncte "cruciale pentru a avansa spre o normalizare" a relațiilor dintre cele două țări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

John Kerry a răspuns că administrația Barack Obama dorește să vadă ridicarea "rapidă" a embargoului impus din 1962 insulei caraibiene. El a subliniat că, "pentru moment, nu există nicio intenție din partea noastră de a modifica tratatul de închiriere" a zonei Guantanamo Bay, unde se află închisoarea cu același nume.

"Înțeleg însă că este un punct important pentru Cuba", a adăugat secretarul de stat american, citat de AFP, preluat de Agerpres.

 

Foto: worldcrunch.com

Politica