Conecteaza-te cu noi

Extern

Cuba vrea să-i revină zona Guantanamo

Publicat

pe

Cuba îşi doreşte ridicarea embargoului economic impus și restituirea terenurilor de la baza americană Guantanamo, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez,, care a făcut aceste afirmații în cursul unei conferințe de presă desfășurate în comun la Washington cu secretarul de stat american, John Kerry, a pus că Havana dorește să meargă înainte.

El a insistat însă asupra faptului că "ridicarea totală a embargoului. restituirea teritoriului ocupat ilegal la Guantanamo, precum și respectarea suveranității Cubei și acordarea de compensații poporului cubanez pentru pierderile umane și economice" sunt puncte "cruciale pentru a avansa spre o normalizare" a relațiilor dintre cele două țări.

John Kerry a răspuns că administrația Barack Obama dorește să vadă ridicarea "rapidă" a embargoului impus din 1962 insulei caraibiene. El a subliniat că, "pentru moment, nu există nicio intenție din partea noastră de a modifica tratatul de închiriere" a zonei Guantanamo Bay, unde se află închisoarea cu același nume.

"Înțeleg însă că este un punct important pentru Cuba", a adăugat secretarul de stat american, citat de AFP, preluat de Agerpres.

 

Foto: worldcrunch.com

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.