joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soluție favorabilă pentru craiovenii cu credite în franci

Debitorii craioveni care au datorii în franci au primit o soluție favorabilă din partea Judecătoriei  Craiova, la un proces contra Volksbank. Soluţia prevede îngheţarea cursului de schimb la 3.172 lei pentru CHF.

Volksbank, bancă achiziţionată de Banca Transilvania, pierde astfel încă un litigiu pe speţa contractelor de credit în franci elveţieni.

Avocatul Adrian Cuculiş semnalează faptul că această hotărâre se alătură unei serii de decizii care vin în sprijinul debitorilor, în absenţa unei legi a conversiei la un curs apropiat de cel iniţial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De menţionat este faptul că acest contract avea inclusă clauza de la punctul 4.2 care prevede că banca are opţiunea de a realiza conversia în lei dacă francul creşte cu mai mult de 10%, instanţa amendând pasivitatea băncii care nu a realizat acest lucru, informează paginadebanci.ro

Vad o solutie favorabila pe inghetarea cursului valutar la un nivel de 3.1 lei/CHF, extrem de interesanta, data de Judecatoria Craiova si felicitam reclamantii cat si magistratul care a adoptat solutia,  a anunţat avocatul Cuculiş pe pagina de Facebook.

 

Foto: rfi.ro

Politica