Soluție favorabilă pentru craiovenii cu credite în franci

Debitorii craioveni care au datorii în franci au primit o soluție favorabilă din partea Judecătoriei  Craiova, la un proces contra Volksbank. Soluţia prevede îngheţarea cursului de schimb la 3.172 lei pentru CHF.

Volksbank, bancă achiziţionată de Banca Transilvania, pierde astfel încă un litigiu pe speţa contractelor de credit în franci elveţieni.

Avocatul Adrian Cuculiş semnalează faptul că această hotărâre se alătură unei serii de decizii care vin în sprijinul debitorilor, în absenţa unei legi a conversiei la un curs apropiat de cel iniţial.

De menţionat este faptul că acest contract avea inclusă clauza de la punctul 4.2 care prevede că banca are opţiunea de a realiza conversia în lei dacă francul creşte cu mai mult de 10%, instanţa amendând pasivitatea băncii care nu a realizat acest lucru, informează paginadebanci.ro

Vad o solutie favorabila pe inghetarea cursului valutar la un nivel de 3.1 lei/CHF, extrem de interesanta, data de Judecatoria Craiova si felicitam reclamantii cat si magistratul care a adoptat solutia,  a anunţat avocatul Cuculiş pe pagina de Facebook.

 

Foto: rfi.ro

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...