vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețetă de Merdenele, simplă și rapidă

Dimineață, prânz sau seară, în orice moment pofta de ceva dulce poate să apară. Din câteva ingrediente și într-un timp scurt, poți face chiar tu un desert simplu, dar delicios. Dacă urmezi rețeta de mai jos poți scoate din cuptorul tău, merdenele savuroase, ca cele de la patiserie. 

Ingrediente:

ALUAT:

Policlinica Buna Vestire Craiova

50 g unt 
Un pahar cu apă 
300 g făină
Un praf de sare
1 linguriță de oțet

UMPLUTURA:

250 g brânză de vaci
1 ou (urmează să folosim albușul)

Mod de preparare:
Se topește untul la bain marie. Se amestecă apa, făina, praful de sare și oțetul până se omogenizează și se frământă bine. Blatul obținut se taie în șase bucăți și se lasă să se odihnească. Se amestecă brânza și un albuș de ou și se pune umplutura pe fiecare bucată de aluat. Se împăturește aluatul în formă de merdenea și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. La final, se unge blatul cu untul topit și se bagă la cuptor timp de 35 de minute, până se rumenește bine. Poftă bună!

Politica