Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Dolj nu se confruntă cu lipsuri materiale, dar nici de personal, iar conform baremului totul este în regulă.
Nu ne confruntăm cu lipsuri. Medicamente am avut grijă să avem, pe perioada aceasta, mereu, iar noi avem şi farmacie proprie, aşa că avem tot timpul medicamente, materiale sanitare, şi conform baremului suntem în ordine. La nivelul staţiei centrale avem 17 medici care îşi desfăşoară activitatea pentru serviciul de ambulanţă. De curând a fost scos un post la Calafat şi a fost ocupat imediat. De asemenea s-au mai întors doi medici ce au fost să se pregătească pentru atestat. Este totul în regulă.
A declarat Traian Măgală, director medical al SJA Dolj
Anul acesta, SJA Dolj a primit ambulanţe 4×4 cu tracţiune integrală şi astfel toate intervenţiile s-au desfăşurat în condiţii normale.
Nouă ni se repartizează anual anumite ambulanţe. Anul trecut ni s-au repartizat ambulanţe 4×4 cu tracţiune integrală care au fost puse imediat în circulaţie şi astfel am făcut faţă. Că s-a mai întâmplat pe la ţară să râmână înţepenită în noroi am rezolvat problema imediat cu ajutorul ISU Dolj şi primăria satului respectiv şi s-a deblocat ambulanţa. Drumurile au fost libere, deci s-a putut circula bine în condiţii de iarnă.
A spus Traian Măgală
Maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu au fost solicitate pentru servicii false, dar au fost cazuri în care craiovenii nu au mai vrut să răspundă intervenţiei ambulanţei.
Nu avem de unde să ştim dacă sunt glumeţi sau nu. Noi reţinem apelul, şi ne deplasăm în funcţie de problemă, nu avem de unde să ştim dacă sunt glumeţi sau nu. Ieri, am avut un caz în Craiova, un echipaj de ambulanţă, o poliţie şi pompierii au fost la o familie care nu au vrut să deschidă uşa. Era un risc să fie probleme mari, şi întâmplarea a fost că au deschis într-un final şi totul a fost în ordine. Nu avem de unde să ştim dacă a fost o farsă sau nu. Sunt anumiţi oameni care solicită ambulanţa foarte des, zilnic, sau de două ori pe zi, acum nu ştiu ce boli au dânşii. Ne solicită, noi ne ducem, îi consultăm, le facem ce trebuie şi ne retragem după ce se termină intervenţia.
A mai declarat directorul medical de la SJA Dolj
A mai crescut numărul de solicitări
Numărul persoanelor care au apelat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dolj, a crescut faţă de anul trecut, iar într-o zi există aproape 200 de solicitări.
Nu pot să spun că am avut mai multe solicitări. În fiecare zi ambulanţa este solicitată de 100 de ori pe zi, pe tura de 12 ore, iar noaptea sunt aproximativ 90 de solicitări. Faţă de anul trecut este un trend crescător de solicitări.
A mai spus dr. Traian Măgală
Se pare că tinerii doljeni nu sunt interesaţi să facă voluntariat la SJA Dolj, şi că la fel ca în toată ţara lipsa echipamentelor pentru voluntari este o problemă.
Tinerii nu sunt interesaţi să facă voluntariat. Am încercat să cooptez, dar pe partea noastră nu sunt. La nivel naţional nu există echipamente pentru voluntari şi fiecare trebuie să se descurce cu ce poate.
A conchis directorul medical al SJA Dolj