Proiectul de buget al municipiului Craiova, pentru acest an, s-a întocmit pe cele două secţiuni (funcţionare şi dezvoltare) asigurându-se în totalitate fondurile necesare secţiunii de funcţionare (52,35 la sută din total buget), restul resurselor alocându-se secţiunii de dezvoltare (47,65 la sută).
Veniturile proprii din impozite şi taxe locale au fost prevăzute în sumă de 134.047,00 mii lei, la nivelul încasărilor din anul anterior, deoarece în ultimii doi ani acestea au fost realizate într-un procent mai mic de 97 la sută din prevedere bugetară.
Municipiul Craiova alocă în acest an 149,51 milioane lei pentru Capitolul “cultură, recreere şi religie”, bani care vor fi cheltuiţi pentru funcţionarea celor şase instituţii de profil din subordine, dar şi pentru finanţarea Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană (CCCE) 2021, precum şi pentru finalizarea proiectelor cu finanţare europeană aflate în derulare.
Potrivit proiectului de buget publicat, luni, de către Primăria Craiova, care va fi supus votului CL într-o şedinţă extraordinară ce va avea loc joi, Asociaţia CCCE 2021 va primi, în acest an, patru milioane lei pentru activităţi culturale şi de cercetare culturală, iar 18,781 milioane lei vor fi utilizaţi pentru întreţinerea grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi, bazelor sportive şi de agrement. De asemenea, suma de 2,256 milioane lei va merge pentru un împrumut contractat în urmă cu doi ani pentru co-finanţarea proiectului cu finanţare europeană Craiova Water Park – complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului.
Pentru funcţionarea Filarmonicii “Oltenia”, a Operei Române Craiova, a Teatrului pentru Copii şi Tineret “Colibri”, a Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, a Casei de Cultură “Traian Demetrescu” şi a Sport Clubului Municipal Craiova, Primăria Craiova alocă 24,75 milioane lei. Suma de aproape 69 milioane lei va fi alocată pentru finanţarea proiectului de modernizare a Parcului “Nicolae Romanescu”.
Se va reabilita şi CN “Fraţii Buzeşti”
Tot în şedinţa de joi se va vota şi reabilitarea Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti”.
Acoperişul actual al corpului C1 are durata de utilizare depăşită. Din această cauză se produc infiltraţii ale apelor meteorice, la vânt ţiglele se desprind şi cad în curtea şcolii sau pe stradă, streşinile şi paziile sunt putrede. Pentru reabilitarea acoperişului şi podului de la corpul C1 este necesar a se întocmi o expertiză tehnică, o documentaţie de avizare lucrări de intervenţii şi un proiect tehnic în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.
Se arată în nota de fundamentare
De asemenea, se vor primi bani şi pentru “Amenajare canal Corniţoiu, tronsoanele cuprinse între str. G. Enescu, str. Dacia, str. Deceneu, str. Bariera Vâlcii, preluarea izvoarelor costiere şi str. Pârâului” şi tronsonul zona Cimitir Sineasca şi str. George Enescu. Pentru realizarea proiectului s-a cerut suma de 3.074 mii lei.