marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sesiune de comunicări ştiinţifice pentru studenţii informaticieni

Universitatea din Craiova a găzduit cea de-a VIII-a ediţie a Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice studenţeşti, consacrată studenţilor informaticieni. Concursul a fost organizat de Departamentul de Informatică în colaborare cu Asociaţia „Societatea pentru Tehnologii Computaţionale”.
În faţa unui juriu format din reprezentanţi ai companiilor partenere acestui concurs şi din mediul academic, într-un cadru provocator şi selectiv din punct de vedere al nivelului cunoştinţelor implicate, studenţii şi-au prezentat viziunea lor. Candidaţii şi-au aplicat cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul cursurilor de specialitate, aceasta fiind o cheie importantă pentru succesul studenţilor în ceea ce priveşte integrarea garantată şi rapidă pe piaţa muncii.

Studenţii craioveni de la Departamentul de Informatică din cadrul Universităţii din Craiova, dar şi de la Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare şi-au prezentat lucrările în domeniul informaticii şi aplicaţiile informatice realizate cum ar fi software educaţional, software utilitar şi pagini web, software pentru afaceri etc.
Temele prezentărilor au fost variate, de la aplicaţii în jocuri care rulau cu algoritmi complecşi din inteligenţa artificială, pagini web conforme standardului HTML 5, până la aplicaţii specializate pentru securitatea datelor dedicate platformei MAC OS, aplicaţii cu baze de date sau de sincronizare a datelor pe multiple dispozitive.

Companiile de IT au evaluat lucrările studenţilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reuşita acestei ediţii se datorează în cea mai mare măsură studenţilor participanţi care au dovedit dedicare, pasiune şi inspiraţie. La această sesiune ştiinţifică au participat şi sponsorii, companiile Netvibes, Xevelop, Librarie.Net, Caphyon, Syncro Soft şi Star Storage.
În urma acestei sesiuni de comunicări ştiinţifice, câştigătorilor ediţiei a VIII-a li s-a deschis o portiţă către piaţa muncii.
La încheierea ediţiei, a urmat o sesiune de întrebări, comentarii, sugestii de extindere şi aplicare a conceptelor şi metodelor utilizate. Juriul a remarcat nivelul ştiinţific ridicat al lucrărilor şi a avut o sarcină dificilă în ierarhizarea lor. Premierea a avut loc în aceeaşi zi, cuantumul premiilor depăşind 1800 de euro.
Pe lângă premii, participanţii remarcaţi au schimbat date de contact cu reprezentanţii companiilor, în vederea cooptării pentru a urma stagii de practică precum şi pentru angajare în cadrul acestora.

Politica