vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova este, în acest moment, în afara structurilor FRF

După cum se cunoaşte, CSU Craiova invocă o aşa-zisă afiliere provizorie dată de Comitetul Executiv în 29 august 2013. Deşi până în prezent nu s-a făcut dovada existenţei unei asemenea hotărâri, acceptând totuşi această ipoteză, CSU Craiova este în situaţia în care a fost afiliată provizoriu de Comitetul Executiv.

Conform statutului FRF în vigoare, Comitetul Executiv poate afilia provizoriu o structură sportivă urmând ca această afiliere să fie validată de prima Adunare Generală.
Ori în data de 5 martie 2014 la punctul cu privire la afilierea unor cluburi, cap de listă a fost afilierea CSU Craiova.
Preşedintele Adunării Generale, Sandu Mircea, a supus la vot afilierea în grup a tuturor cluburilor aflate pe listă.
Dintr-un total de 171 de membri afiliaţi, prezenţi şi care aveau dreptul de vot, şi-au exprimat votul pozitiv, pentru afilierea în grup, doar 82 de membri, insuficienţi pentru a fi validată afilierea.

Observând situaţia incredibilă aceea că nu va fi afilată nicio echipa la FRF, deşi cu excepţia CSU Craiova, toate celelalte cluburi  îndeplineau cerinţele statutare , Sandu Mircea a propus Adunării Generale următoarele: scoaterea CSU Craiova din lista cluburilor pentru afiliere şi trimiterea cazului acestei structuri  la departamentul juridic.
Asfel, a fost supusă, din nou, la vot afilierea cluburilor de pe listă, însă mai puţin CSU Craiova.
Al doilea vot cu privire la afilierea cluburilor de pe listă, mai puţin CSU Craiova, a înregistrat unanimitate de voturi pozitive!!!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin urmare, CSU Craiova nu a mai făcut obiectul propunerii de afiliere şi coroborat cu prevederea de la Art. 11 care în mod imperativ stabileşte că hotărârea de afiliere provizorie trebuie să fie validată de către prima Adunare Generală, şi astfel la data de 5 martie 2014 după încheierea Adunării Generale, procedura de afiliere a CSU Craiova a încetat, acest club fiind, în acest moment, în afara structurilor FRF.

Menţionăm că nu s-a pus în discuţie de către Adunarea Generală menţinerea afilierii provizorii, nici măcar nu ar fi fost posibil aşa ceva, deoarece statutul nu prevede astfel de atribuţii ale Adunării şi nici ordinea de zi nu conţinea un asemenea punct.

Prin urmare, pe lângă celelalte ilegalităţi care au stat la baza înscrierii în competiţie a echipei CSU Craiova, în acest moment participarea în competiţia fotbalistică a echipei CSU Craiova este pe deplin în afara legii şi a regulamentelor FRF în vigoare.
De altfel, acest lucru va fi confirmat, în mod oficial, şi de organismele Federaţiei Române de Fotbal în următoarele două săptămâni.

Pentru aceste explicaţi prezentate mai sus există documente şi probe video.

Sursa: www.fcuniversitatea.ro

Politica