marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD Dolj a sărbătorit în avans Ziua Femeii

Chiar dacă vremea nu este deloc în concordanţă cu perioada anului în care ne aflăm, luna dedicată tuturor femeilor nu poate trece neobservată. Ploaia de miercuri seara nu le-a împiedicat pe doamnele din Craiova să sărbătorească, în avans, Ziua Femeii. Conducerea PSD Dolj a pregătit o petrecere de zile mari pentru membrele partidului, dar şi pentru mămicile angrenate în proiectul “Mame speciale pentru copii speciali’’. Aproximativ 500 membre ale PSD Dolj au luat parte miercuri, 5 martie, la petrecerea organizată în cinstea femeilor. Dintre acestea, 61 de femei au fost beneficiarele proiectului “Mame speciale pentru copii speciali’’. Cadouri, tombole, prezentare de modă şi spectacolul susţinut de cei mai renumiţi artişti ai Ansamblului Folcloric “Maria Tănase’’ au făcut ,,deliciul’’ serii. Cele mai renumiţi interpreţi de muzică populară ai ansamblului au întreţinut atmosfera întreaga noapte.

Petrecerea a fost o adevărată reuşită. Nu ne aşteptam ca doamnele să se simtă atât de bine. Consider că această reuniune chiar le-a făcut primăvara mai frumoasă, chiar dacă afară este atât de urât. Au existat o serie de momente spectaculoase care au întreţinut petrecerea. Faimosul designer, Andreea Dogaru a avut o prezentare de modă de excepţie. Aceasta le-a oferit câte un element vestimentar tuturor mamelor angrenate în proiect, iar o firmă de perdele le-a oferit alte cadouri. Au primit şi vouchere oferite de aceeaşi firmă, în valoare de 200, 500 şi 750 RON. De asemenea, Ansamblul Folcloric <> a avut o reprezentaţie cu cei mai aleşi artişti: Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristi Bănăţeanu şi alţii.
A declarat Aurelia Filip, preşedinte OFSD Craiova

Eveniment cu dublă semnificaţie: sărbătorirea femeilor şi încheierea proiectului ,,Mame speciale pentru copii speciali’’. Mai mult de atât, evenimentul a avut dublă semnificaţie: sărbătorirea femeilor, precum şi încheierea proiectului ,,Mame speciale pentru copii speciali’’. În semn de apreciere pentru doamne, liderii PSD Dolj au oferit câte o floare tuturor femeilor prezente la petrecere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeile au fost sărbătorite şi de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, precum şi de secretarul executiv al PSD Craiova, Radu Preda, care au împărţit flori tuturor doamnelor şi domnişoarelor aflate în sală.
A completat Aurelia Filip, preşedinte OFSD Craiova

Un proiect de suflet

Desfăşurat pe parcursul a două luni, 15 ianuarie-15 martie 2014, proiectul a avut ca obiective sprijinirea mamelor copiilor cu nevoi speciale, prin realizarea unor activităţi de investigare a stării de sănătate a mamelor, de îngrijire a aspectului fizic şi de divertisment, având în vedere că starea de sănătate a lor, precum şi condiţia psihică sunt cele mai importante. Toate acestea, pentru ca micuţul cu nevoi speciale, cât şi întreaga familie să beneficieze de o viaţă normală. De asemenea, membrele OFSD Craiova au oferit minunatelor mame şansa de a socializa, de a împărtăşi sentimentele care le încearcă, de a învăţa împreună să facă faţă situaţiilor cu care se confruntă în această luptă continuă. Totodată, acestea s-au putut forma din punct de vedere profesional, într-o activitate care le permite să fie permanent în preajma copiilor.

Proiectul «Mame speciale pentru copii speciali» va continua

Ajuns la final, proiectul ,,Mame speciale pentru copii speciali’’ nu se opreşte aici. Investigaţiile la care au fost supuse mamele, din punct de vedere medical, vor continua, în afara proiectului, până când toate problemele acestora vor fi rezolvate.

Chiar dacă cele două luni de proiect se apropie de final, mamele vor continua să fie investigate din punct de vedere medical. În niciun caz nu le vom lăsa aşa şi vom face tot posibilul pentru a fi tratate la cele mai înalte standarde. De pildă, medicul stomatolog care s-a ocupat de mămici a pus şi lucrări. Cu alte cuvinte, totul s-a dezvoltat pe parcurs şi am primit mai mult sprijin decât ne-am fi aşteptat.
A precizat Aurelia Filip

Mămicile vor participa la spectacolul organizat de Ansamblul Folcloric «Maria Tănase»

De asemenea, o ultimă acţiune a proiectului va avea loc chiar astăzi, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri, unde mămicile speciale sunt invitatele municipalităţii pentru a lua parte la spectacolul organizat de Ansamblul Folcloric ,, Maria Tănase’’. Fiecare mămică a primit câte o invitaţie pentru două persoane.

PMP copiază PSD

În lipsă de idei şi în goană după simpatizanţi partidul Mişcarea Populară copiază de la alţii. Cum Organizaţia de Femei a PSD Craiova a dus femeile din proiectul “Mame speciale pentru copii speciali” şi la coafor, la fel au făcut şi femeile din PMP. Ieri PMP a trimis un comunicat de presă prin care anunţa că a dus, luni, mai multe femei la un salon din Craiova. Şi bineînţeles nu putea fi vorba decât de cazuri mai speciale, respectiv doamne care fac parte din programul de asistenţă maternală.Cei de la PMP spun că acţiunea a avut drept scop “recunoaşterea meritelor acestor persoane deosebite”. Încurajăm orice acţiune care vine în sprijinul oamenilor. Dar poate că data viitoare unii vor da dovadă de originalitate.

Politica