sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul procurorului «iubăreţ» de la Craiova, amânat pentru luna viitoare

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au amânat pentru luna viitoare soluţionarea procesului în care procurorul Dragoş Cristian Cerăceanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Cerăceanu a fost trimis în judecată de DNA Craiova pentru că divulgat informaţii din dosarul unui coleg unei tinere cercetate penal, în schimbul obţinerii de favoruri sexuale. La ultimul termen de judecată, de luni, 10 februarie a.c., judecătorii Curţii de Apel Craiova au amânat cu o lună soluţionarea procesului în care procurorul Dragoş Cristian Cerăceanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova (suspendat din iunie 2013), este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Instanţa a stabilit următorul termen peste o lună, pe 10 martie a.c., în acest timp urmând să fie administrate la dosar noi probe, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova. Reamintim că, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată, pe 31 mai 2013, pe inculpatul Dragoş Cristian Cerăceanu, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată. Mai exact, anchetatorii au reţinut că, în urmă cu un an, pe 29 şi 30 ianuarie 2013, Cerăceanu a anunţat-o pe o tânără cercetată de colegul său de birou că îi sunt ascultate telefoanele şi urmează să fie reţinută, încercând în schimbul acestor informaţii să întreţină relaţii sexuale cu femeia cercetată pentru delapidare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cerăceanu Dragoş Cristian, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în zilele de 29 şi 30 ianuarie 2013, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, inculpatul Cerăceanu Dragoş Cristian, în mod repetat, a folosit în mod direct informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, deţinute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova într-un dosar penal aflat în instrumentarea altui procuror, informaţii despre care a avut cunoştinţă în mod legal, în cadrul activităţii de serviciu, încunoştinţând persoana învinuită în acel dosar că îi sunt interceptate convorbirile telefonice şi că se va dispune faţă de ea măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Inculpatul a transmis respectivele informaţii acelei persoane în scopul obţinerii de avantaje nepatrimoniale.
Comunicat de presă al DNA

Tânăra după care i s-au „aprins călcâiele”  lui Cerăceanu este Cosmina Sascău, în vârstă de 23 de ani, din comuna Sfinţeşti, judeţul Teleorman, cercetată alături de Dorina Afrem, de 45 de ani, din Craiova, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, respectiv instigare la comiterea celor două infracţiuni.
Cele două sunt acuzate că au furat aproape 400.000 de lei din casieria casei de amanet la care lucrau, din Craiova. Cazul a ajuns mai întâi pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care l-au declinat la DNA. După trimiterea în judecată, în iunie 2013, Dragoş Cristian Cerăceanu a fost suspendat din funcţia de procuror al Parchetului local Craiova, până la finalizarea procesului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica