marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au luptat şi cu flăcările şi cu ţurţurii

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend,  pentru îndepărtarea ţurţurilor de la acoperişurile mai multor clădiri din municipiul Dr.Tr.Severin, pentru stingerea a 5 incendii şi acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 9 persoane cu probleme medicale.Pompierii mehedinţeni au intervenit, în acest weekend, pentru îndepărtarea ţurţurilor de la acoperişurile clădirilor de pe străzile Cicero, Al. Sulfinei, Păcii, B-dul Revoluţiei 16-22 Decembrie, Dimitrie Cantemir, Iuliu Maniu, Dr. Babeş nr. 91 şi 94, Brâncoveanu, Vasile Alecsandri, dar şi la blocurile C1 şi C2 de pe Aleea Cloşani. Timp de 12 ore şi jumătate, pompierii, cu ajutorul autospecialei pentru salvări al înălţimi, s-au aflat pe 10 străzi ale municipiului Dr. Tr. Severin, pentru a elimina pericolul provocat de căderea ţurţurilor.

 5 incendii stinse de pompieri în weekend

Sâmbătă, 01.02.2014, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a fost alertat să intervină, la ora 09.17, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit,  în localitatea Ilovăţ. Două echipaje de pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă s-au deplasat la faţa locului. Incendiul a cuprins acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 20 mp. La stingerea incendiului au participat 6 voluntari ai S.V.S.U. Ilovăţ. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o scânteile provenite de   la coşul de fum deteriorat. Tot sâmbătă, dar la ora 17.32, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a fost alertat, din nou, să intervină în municipiul Dr. Tr. Severin,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric al unui bloc de locuit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Duminică, 02.02.2014, la ora 08.22, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit,  în municipiul Dr. Tr. Severin, strada N. Grigorescu,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la funinginea de pe coşul de evacuare a fumului. Incendiul punea în pericol locuinţa, astfel că pompierii au împiedicat extinderea acestuia şi înregistrarea pagubelor materiale. La ora 11.41, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit, cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit,  în satul Biban, comuna Pădina Mare. Incendiul a distrus acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de cca. 45 mp, şi 2 anexe gospodăreşti construite din lemn cu învelitoare din ţiglă şi tablă.  

Intervenţia pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă şi la alte anexe gospodăreşti. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Tot duminică, la ora 18.59, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, în satul Negreşti, comuna Malovăţ, pentru stingerea unui incendiu izbucnit o claie de fân. Incendiul a distrus cca. 5 tone furaje, însă pompierii au reuşit să salveze 4 clăi de fân. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Duminică dimineaţa, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Dr.Tr.Severin, a intervenit, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Eroii de la Cerna, pentru transportarea unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţă. 

Politica