vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caricatura – meserie bănoasă. Nu pentru toţi

Caricatura este un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen, deşi poate fi executată şi în alte tehnici care reprezintă o persoană sau o situaţie prin exagerarea intenţionată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenţiei. Acest tip de artă a devenit din ce în ce mai răspândit în zilele noastre. Cu un astfel de artist se poate mândri şi Oltenia, el se numeşte Gogu Neagoe şi s-a născut în judeţul Olt.

Este caricaturist şi pictor, şi-a început cariera artistică în anul 1992 la Slatina, Craiova, Târgu-Jiu, Bucureşti, Gura Humorului, Iaşi, Constanţa, Cluj în cadrul unei expoziţii de pictură în grup, în care au fost incluse opere ale marilor artişti români originari din Olt, Nicolaie Truţă, Sabin Bălaşa şi Alexandru Clenciu. Cel mai des îi place să deseneze caricaturi şi să picteze portrete în ulei şi pastel în propriul atelierul de pictură.

Este o meserie bănoasă, o caricatură cu ramă costă 400 ron, dar la evenimente când este comanda mare, fac reducere, în funcţie de ponderea de evenimente astfel se cumulează şi venitul meu.Oricum şi din simple solicitări se poate câştiga foarte bine deoarece acum este la modă să se realizeze caricaturi.
A declarat Gogu Neagoe,caricaturist

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă venitul este unul substanţial,artistul Gogu Neagoe dezvăluie că şi munca este pe măsură:
Să zic că de la ora 20 şi până la patru dimineaţa fac cam 100 până la 180 de caricaturi,în funcţie de cerere, iar aceste caricaturi costă între 600 euro şi 1500 euro. Un caricaturist la un eveniment poate să aibă un venit de 10.000 euro, trăiesc o viaţă luxoasă din pictură.
Gogu Neagoe,caricaturist

Însă pentru realizarea de caricaturi pentru petrecerile unor firme, preţul urcă. Pentru evenimente de firmă preţul impus de Gogu Neagoe este de 1000 euro, ajungând până la 3000 euro. Din câştigurile sale, el a decis să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate. Astfel, a donat lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii săraci şi cei cu probleme de sănătate, bolnavi de leucemie şi cancer din România. Caricatura nu este singura lui calitate, Gogu Neagoe dezvăluie că multe vedete din lumea showbizului actual s-au lăsat desenate de către el şi nu oricum, ci aşa cum le-a lăsat mama natură.

De la noi nu ştiu dacă a scăpat vreo vedetă nedesenată de mine că pictura nud este solicitată de vedetele din România, vin cu poze, fotografii la mine în atelierul de pictură şi eu fac tablou nud la mărime mare şi mică la preţuri de la 200 la 35.000 euro.
Gogu Neagoe,caricaturist

A realizat valuri de pictură şi caricatură din întreaga lume pentru personalităţi din politică, sportivi, actori, directori de firmă sau persoane simple. Pasiunea pentru desen a descoperit-o de la o vârstă fragedă.

Încă de la grădiniţă am început să desenez chipul educatoarei şi chipurile colegilor, iar după primul desen toată lumea a rămas cu gura deschisă, pur şi simplu când au văzut cât de mic şi de talentat sunt.
Gogu Neagoe,caricaturist

Politica