marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Felcerul comisarului-şef Ion Diaconu, beat criţă la volan de Sfântul Ion

Subofiţerul Eugen Florea, felcerul celebrului doctor cu grad de comisar-şef Ion Diaconu, s-a îmbătat rău în ziua de Sfântul Ion, ziua şefului său. Şi pentru că a băut mult, el urcându-se matrafoxat la volan, a păţit-o: permisul suspendat şi dosar penal. Alcoolemie 0,77 miligrame per litru alcool pur în aerul respirat. Povestea felcerul căzut în patima băuturii nu s-ar fi aflat dacă acesta nu făcea o prostie mai mare ca el: a acroşat un autoturism parcat regulamentar şi s-a luat la harţă cu proprietarul autovehiculului.  Văzând că are de-a face cu un om nu numai beat dar şi căpos, proprietarul maşinii avariate a sunat la 112 şi a chemat poliţia.

Un agent sanitar de la Centrul Medical Judeţean Mehedinţi  al Direcţiei Medicale din cadrul MAI a fost prins beat criţă la volan chiar de ziua şefului său, de Sfântul Ion. Şeful subofiţerului este  doctorul cu grad de comisar-şef Ion Diaconu, medicul şef peste medicii care au grijă de sănătatea tuturor cadrelor MAI din judeţ: pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. Felcerul care a dat în patima băuturii se numeşte Eugen Florea şi are 50 de ani. El a fost depistat marţi seara în jurul orelor 18.30  cu o alcoolemie de 0,77 miligrame/ litru alcool pur în aerul expirat. Până la acestă dată nu există dovezi că agentul sanitar a băut de ziua şefului său,  la restaurant sau la  serviciu, în cadul unei mici  chermeze.

Infracţiunea săvârşită de subofiţer nu s-ar fi aflat  niciodată dacă acesta nu făcea o prostie. Pe o stradă din municipiu el a acroşat un autoturism parcat regulamentar. Şi cum era beat şi cu mintea înceţoşată nu s-a înţeles cu proprietarul. Chiar s-a luat cu el la ceartă. În aceste condiţii omul a chemat poliţia la faţa locului să se facă dreptate. De precizat că agentul sanitar  nu face parte din rândul cadrelor IPJ Mehedinţi ci din cadrul  Direcţiei Medicale a MAI. Doar sediul în care lucrează , Centru Medical Judeţean Mehedinţi, se află în incinta IPJ Mehedinţi cum se află şi sediul SCCO Mehedinţi din cadrul BCCO Craiova.    

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pus la loc de cinste, pe buletinul de presă

În apropierea unui intersecţii din Drobeta Turnu Severin, subofiţerul  a acroşat un autoturism, care era parcat pe partea dreaptă a drumului. Angajatul MAI se afla pe strada Topolniţei, la volanul autoturismului proprietate personală, când la intersecţia cu bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin a acroşat un autoturism care era parcat regulamentar. Potrivit comisarului şef Viorel Stăncioiu de la Biroului Rutier al municipiului Drobeta Turnu Severin, în urma incidentului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Proprietarul autoturismului parcat pe bulevardul Tudor Vladimirescu nu s-a înţeles pe cale amiabilă cu angajatul MAI vinovat de producerea accidentului, astfel că a solicitat la faţa locului un echipaj de poliţie.

Ajunşi la faţa locului am constatat că şoferul unui autoturism înmatriculat în Bucureşti a acroşat un autoturism oprit pe partea dreaptă. Conducătorul auto vinovat a fost testat, rezultând o concentraţie de 0,77 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
A declarat comisarul şef Viorel Stăncioiu

Pemisul de conducere al agentului sanitar  Eugen Florea a fost reţinut de către poliţişti în vederea anulării, pe numele său, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Cazul beţivului cu epoleţi a fost prezentat ieri şi pe buletinul de presă al IPJ Mehedinţi.

În ziua de 07.01.2014, ora 18.20, F.E., de 50 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe str.Topolniţii, din municipiu, datorită neatenţiei în conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a intrat în coliziune cu un alt autoturism, oprit regulamentar pe scuar, în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat doar cu avarierea celor două autoturisme. F.E. a fost  testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Staţia de Ambulanţă Drobeta Turnu Severin unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faptă prev. Şi ped. de art.87, alin.1 din O.U.G. 195/2002 R.
Se arată în buletinul de presă emis de IPJMehedinţi

Cine este Ion Diaconu, şeful celui care s-a îmbătat de Sfântul Ion

Doctorul cu grad de comisar şef, Ion Diaconu este  şeful Centrului Medical Judeţean Mehedinţi din cadrul Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne. El are dosar penal în lucru la DNA Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice , fals intelectual şi uz de fals.

Alături de Diaconu mai sunt cercetaţi penal contabilul şef al unităţii medicale Ioana Mirescu, o asistentă medicală pe nume Lelia Stăiculescu, de la cabinetul medical al IPJ Mehedinţi, doctorul de la cabinetul medical al IPJ Mehedinţi Rodica Rednic, precum  şi  administratorii de la două  farmacii private din Severin. Anchetatorii suspectează  că doctorul cu epoleţi, Ion Diaconu îşi formase o reţea infracţională de fraudare de  reţete  medicale cu scopul însuşirii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. La dosarul penal aflat în lucru la DNA Craiova cu  numărul 315/P/2012  sunt mai bine de 200 de reţete medicale dubioase   spun  surse judiciare.  

Potrivit denunţătorilor, la sfârşitul fiecărei luni,  doctorul şef  Ion Diaconu, în calitate de ordonator de credite- cu un buget anual pe mână de circa 15 miliarde de lei vechi-împreună cu doamna contabil şef Ioana Mirescu virau banii pe reţetele respective, prin ordine de plată, către farmaciile respective. În graba de a şmenui cât mai multe reţete medicale, comisarul şef Ion Diaconu a reuşit o performanţă halucinantă. Din documente reiese că Diaconu este primul doctor din lume care a descoperit femeia bolnavă de prostată. Şi cum era şi firesc, tot el a vindecat-o cu medicamentul bărbătesc “Prostamol” după cum reiese dintr-o reţetă medicală. Dosarul penal bate pasul pe loc din cauza nefinalizării expertizei financiare a Direcţiei Medicale din cadrul MAI, expertiză solicitată de anchetatori pentru stabilirea prejudiciului. 

Politica