marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ceaţa perturbă circulaţia. Poliţia recomandă şoferilor atenţie maximă

De câteva zile, judeţul Dolj este afectat de ceaţă. Din această cauză mai multe curse aeriene de pe Aeroportul din Craiova au fost anulate. Pe de altă parte, şoferii trebuie să fie prudenţi pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite.

Ceaţa persistentă reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, din cauza vizibilităţii scăzute. Ea este asociată şi cu posibilitatea întâlnirii unor porţiuni umede, care determină scăderea aderenţei pneurilor la suprafaţa părţii carosabile. În aceste condiţii, obligaţiile conducătorilor de autovehicule ce rezultă din prevederile legale, reducerea vitezei de deplasare şi folosirea luminilor de întâlnire, sunt menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite. Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin lanternele de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.
Au transmis reprezentanţii IPJ DOLJ

Pe de altă parte, pentru a nu produce blocaje în trafic, poliţiştii recomandă conducătorilor auto:
-să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
-să păstreze liber centrul intersecţiei;
-să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;
-să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pietonii sunt şi ei rugaţi să respecte anumite reguli: să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Politica