marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul va adopta un memorandum pentru creșterea salariilor pentru profesori anul viitor

Guvernul va adopta un memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării de anul viitor, a anunțat miercuri biroul de presă al executivului printr-un comunicat.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.
Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că sindicatele au cerut garanții, care pot fi oferite doar prin lege sau ordonanță, că din 2024 salariul unui cadru didactic debutant va fi echivalent cu salariul mediu pe economie, scrie g4media.ro

În proiectul de memorandum se arată că în viitoarea lege a salarizării, salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie din 2022.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au anunțat și ei prin comunicate separate inițierea acestui memorandum.

Politica