duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Tehnica din Electroputere, în bijuterii handmade

Bijuteriile handmade au fost mereu apreciate de toată lumea. Acestea sunt adesea realizate cu multă atenție la detalii și cu materiale de înaltă calitate. Mulți aleg să le cumpere datorită originalității lor, rareori fiind mai multe bijuterii identice.

Le poți găsi în unele magazine, dar și online. În Craiova, periodic, sunt organizate târguri cu vânzare de bijuterii handmade. Unul a fost chiar weekendul trecut, în centrul orașului. Între cei care au venit să-și expună cele mai frumoase creații, am găsit-o pe doamna Tanța Mititelu. Lucrează brățări. De 10 ani. Brățări la care folosește noduri pe care a învățat să le facă atunci când lucra la fosta fabrică Electroputere.

„Eu de 10 ani confecționez brățări. În primul rând, mi-a fost foarte ușor pentru că eu am lucrat la Electroputere, la Aparataj, unde făceam niște noduri pe care le folosesc acum la brățări. Făceam anumite conexiuni pentru întrerupătoare de înaltă tensiune. Se folosea tehnica de înfășurare și mi-a fost foarte ușor să mă adaptez. Acest lucru a început în 2013 când am mers la fata mea, la București. Ea stătea în Cișmigiu și într-o seară ne-am dus prin centrul vechi și era un băiat care vindea brățări de genul acestora. Am cumpărat 3 brățări pentru fiica mea și cele 2 nepoțele. Din momentul acela mi-a venit ideea și am spus că eu mă apuc de chestia aceasta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am foarte mulți clienți. Am îmbunătățit produsele. Materia primă mi-o iau de pe site-urile de specialitate, nu e de proastă calitate. Nu mă axez pe pietre, la noi în Craiova nu sunt foarte cunoscute. În Constanța sunt foarte căutate. Pentru viitor nu ma gândesc la nimic. Am o vârstă înaintată și din cauza brățărilor mi-am pierdut vederea”, ne-a spus Tanța Mititelu.

Și fiica doamnei lucrează bijuterii. „Cele pe care le vedeți aici sunt confecționate de fiica mea, din lut polimeric. Ea trăiește în București, are 2 fetițe, și mi le trimite mie de fiecare dată când se organizează câte un târg de acest gen, în Craiova. Prima dată se formează culorile, dacă nu le folosești pe cele inițiale și vrei tu să faci altele. După acest lucru, începi să te gândești ce poți face din acestea. Ea își ia inspirația de pe site-urile din America. Aceasta este o tehnică pe care a învățat-o acum un an.

Motivul care a stat la baza începerii acestei afaceri este faptul că are doi copii mici și vrea să stea cu ei acasă. Ea este o persoană destul de citită, a terminat Comunicare și Relații Publice la SNSPA, și îi place foarte mult să-și ocupe timpul cu astfel de lucruri. Înainte să se apuce de bijuterii, ea voia să-și deschidă o cofetărie pentru că-i place foarte mult chestia aceasta cu ornamentele”, a mai spus femeia.

Loredana Voicu și-a expus și ea creațiile în centrul Craiovei. Ne-a mărturisit că a început să creeze căutând bijuterii deosebite pentru ea însăși. Cu timpul, pasiunea pentru frumos s-a transformat în afacere. A creat un hobby-shop.

„Acum aproximativ 10 ani m-am apucat să fac bijuterii handmade. Am fost mereu pasionată de ele, dar fie nu le găseam, fie îmi erau mari sau voiam să modific câte ceva. Am început să-mi cumpăr ustensile și câteva garnituri ca să pot să modific ce aveam eu pe acasă. Ușor, ușor am început să-mi cumpăr materiale și să creez din ce în ce mai multe bijuterii. Particip la toate târgurile care se organizează în Craiova. Am mai multe surse de unde îmi iau materia primă, dar în general de pe site-urile românești, second-hand, cadouri de la prieteni. Nu știu de unde îmi vine inspirația. Uneori mă uit pe Pinterest și văd o mulțime de modele frumoase. În general, pur și simplu desfac toate materialele pe care le am și de acolo încep să le îmbin, îmi las imaginația liberă”, a spus Loredana.

La târgul din weekendul trecut, lângă bijuteriile atent lucrate, se aflau puse strategic mai multe tablouri. Loredana ne-a mărturisit că îi aparțin prietenei sale. „Prietena mea s-a apucat de pictat în 2021. S-a gândit că ea n-are niciun talent și, până la urmă, și-a dat seama că toată lumea are cel puțin unul”, a spus creatoarea de bijuterii.

spot_img
spot_img

Politica