marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Mititelu: „Mai mult ca sigur nu va fi televizat!”

Derby-ul FCU Craiova – CSU Craiova este în pericol să nu poată fi văzut la TV. Reacția reprezentantului deținătorului de drepturi de televizare.

FCU Craiova a emis un comunicat de presă în care a anunțat că derby-ul orașului, cu CSU, s-ar putea să nu fie televizat: „Având în vedere situația contractului privind cedarea drepturilor TV de către LPF, posibilitatea ca meciul de duminică, 7 august, de la ora 21:30, dintre Fotbal Club Universitatea 1948 și CSU să fie televizat este redusă. Prin urmare, toți cei interesați să urmărească acest meci sunt rugați să-și achiziționeze bilete. O decizie finală se va lua în scurt timp”. 
Firesc, au apărut și speculații că ar fi o strategie a lui Adrian Mititelu de a umple stadionul din Bănie, mai ales că astfel de practici nu le sunt străine craiovenilor, după ce Mihai Rotaru a acționat în același fel la marile meciuri europene cu AC Milan și RB Leipzig.
Intrat în direct la DigiSport, Mititelu a negat că ar fi vorba de o astfel de tactică, spunând că nu și-a primit banii din drepturile TV, acesta fiind motivul pentru care are în plan inclusiv boicotarea televizării jocului.
„Nu s-a făcut nicio plată, decât una care reprezintă 10% din prima tranșă, cam 5% din contravaloarea drepturilor TV, care nu e 100.000 de euro pe meci.
Poate atât plătește Digi către aceasta firmă, dar la Ligă nu ajung acești bani. Este a șaptea sau a opta amânare pe care o face domnul Nicoară. Dacă vreți să prezentați situația reală, ar trebui să contactați și un reprezentant al Ligii. Ați avut interesul să prezentați că Mititelu e nebun.
(…) Au plătit o sumă infimă care nu acoperă nici măcar TVA-ul. Pe de altă parte, cum gândesc eu gândesc majoritatea cluburilor, numai că eu am curajul s-o spun.
LPF e într-o situație foarte dificilă, pentru că dacă problema nu se rezolvă în următoarele două zile, probabil că va avea loc o altă licitație și altă discuție legată de drepturile TV. Eu știu că dumneavoastră, Digi, ați plătit banii, dar ei nu au ajuns și la cluburi.
Mai mult ca sigur nu va fi televizat! După ce că cheltui milioane și aduc bani de acasă, acum eu trebuie să trec cu vederea astfel de chestiuni? Normal că nu mai pot. Din ce am vorbit, contractul a ieșit din termeni, el nu mai există din punct de vedere juridic.
Am tot respectul pentru televiziunea dumneavoastră, mai ales că și-a plătit banii, dar ei au ajuns în altă parte, nu la cluburi. Nu e o decizie finală și nu am făcut chestia asta pentru a vinde mai multe bilete, pentru că oricum se joacă cu casa închisă. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu are nicio legătură”, a spus Mititelu.

Orlando Nicoară spune că meciul e plătit
De partea cealaltă, Orlando Nicoară, reprezentantul deținătorului de drepturi TV, susține că meciul e plătit: „Domnul Mititelu, la fel ca restul investitorilor, trebuie respectați, pentru că își riscă propria avere. Jos basca! Eu spun de cei care investesc banii personali, Mititelu nu cred că ia bani de la vreo primărie.
În lumea asta perfectă, noi nu avem contract cu domnul Mititelu, ci cu LPF. În calitate de parteneri, alături de LPF și de televiziuni, am plătit, din 2016, aproape 200 de milioane de euro. Dacă sunt mulți sau puțini, nu pot comenta.
Ce vă pot spune este că meciul dintre cele două Craiove este plătit, la fel ca toate meciurile din această etapă și din etapele următoare”.
Drept urmare a amenințat cu sancțiuni: „Din punctul nostru de vedere, este o încălcare a regulamentului media și a înțelegerilor pe care noi le avem cu LPF. Există consecințe, nu știu exact care, dar trebuie să existe.
Întrebați reprezentanții LPF, noi cu LPF avem contract, nu cu Mititelu. Vor fi penalizați cei de la LPF dacă nu livrează acest meci și vor suporta toate echipele din Liga 1, cred eu. E o decizie a Adunării Generale a LPF”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

LPF, în silenzio stampa
Justin Ștefan, reprezentant al LPF, cea de-a treia parte implicată în acest business, cea care intermediază și implicit direcționează banii către cluburi, a spus pentru Fanatik.ro că nu comentează situația că ar încălca confidențialitatea contractului: „Nu pot să comentez sau să divulg date din contract pentru că există clauze de confidențialitate. Nu pot să divulg absolut nimic. Nici măcar faptul dacă s-au plătit sau nu banii”.

Politica